Прикриват сина на бивш полицай, карал без книжка, твърди потърпевша от катастрофа

Полицаи от Банско се опитват да вкарат младо момиче от Добринище в схема, която да оправдае сина на техен бивш колега за участието му в ПТП. Това твърди Магдалена Цветкова Топузова от Добринище, която заедно с баща си от няколко дни се опитва да убеди органите на реда, че акт от 4 февруари, изготвен от полицая Николай Шопов, както и съпътстващия го протокол, са с невярно съдържание, съобщава „Струма”.

Според показанията на Магдалена, въпросният ден джип, каран от Антон Петлов, се е блъснал в „Ситроен”-а й на заснежен участък. Няма пострадали. На мястото пристигнали брат й Александър и бащата на Антон. Последният се скарал на сина си, че кара без книжка. Освен това станало ясно, че джипът не е минал технически преглед. В същото време дошла и приятелката на Антон Петлов.

Пристигналите полицаи съставили акт, но Магдалена възразила, че описаното вътре не е вярно. За шофьор на колата на Петлов била посочена приятелката му, която изобщо не била вътре.

Петлов и приятелката му влезли в едната патрулка, говорили нещо с полицаите и излезли. Униформен от втора патрулка предложил да се направят натривки на волана, но си заминал и нищо повече не се случило.

Магдалена оспорва протокола, защото бил с невярно съдържание. В РУП-Банско защитили Николай Шопов, който изготвил документа.

Бащата на Антон Петлов е Динко Петлов – бивш полицай, в момента хотелиер. Не е ясно какви са връзките му с бившата служба.

Семейството на Магдалена Топузова е категорично, че ще иска случаят да се изясни в съда. Тя и приятелят й Тодор Бельов са готови да застанат пред детектор на лъжата, за да докажат, че зад волана е бил Антон Петлов, а не приятелката му, която дори не пътувала с него.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право