Украинският посланик в Германия: Преговорите дадоха осезаеми резултати

Вчерашните преговори в Берлин между представители на външните министерства на Украйна, Германия, Франция и Русия по въпроса за Донбас бяха трудни, но завършиха с "осезаеми резултати", заяви на страницата си в туитър украинският посланик в Германия Андрей Мелник.

"Осемчасовите трудни преговори в нормандски формат в Берлин завършиха с осезаеми резултати", посочи Мелник, без да уточни за какви конкретни резултати става дума. Срещата беше закрита за медиите. От руска страна в нея участва заместник-министърът на външните работи Григорий Карасин. Берлин беше представен от държавния секретар в дипломатическото ведомство Маркус Едерер, който според медиите е доверено лице на външния министър Франк-Валтер Щайнмайер, пише "Риа Новости".

В неделя стана известно, че лидерите на страните от "нормандската четворка" са се споразумели да се срещнат на 11 февруари в Минск за гласуване на редица позиции. Очаква се днес да се състоят преговори на тристранната контактна група за Украйна, която подготвя условията срещата в Минск да бъде изпълнена със съдържание.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят