Павел Харакирито, обвинен за смъртта на трима при пожар, пак не се появи в съда

Неявяването на подсъдим за палеж с причинена смърт на три лица стана причина Окръжен съд – Бургас да не даде ход на наказателно дело. Той обаче е редовно призован както за днес, така и за насроченото за 11 и 12 февруари съдебно заседание, съобщиха от пресцентъра на съда за "Фокус".

Павел Господинов-Харакирито е подсъдим по обвинение за това, че на 15 ноември 2012 г. в Созопол на ул. „Тюлен” запалил сграда със значителна стойност – триетажна къща на стойност 1 715 000 лв., като запаленото имущество има историческа, научна и художествена стойност. Пожарът е представлявал опасност за живота на други лица и е имало опасност той да се разпростре и върху други имоти и от него са последвали значителни вреди на обща стойност 236 027 лева. Вследствие на пожара е са починали трима души, като деецът не е искал и не е допускал това.

Господинов е подсъдим за тежко престъпление и участието му в съдебния процес е задължително. Неговият защитник обаче представи документ от Спешна помощ – Созопол, че днес подзащитният му е потърсил там медицинска помощ.

Съдът установи, че медицинската анамнеза от Спешна помощ – Созопол, не показва влошено здравословно състояние на Господинов. Той изслуша съдебно-медицинска експертиза за неговото здравословно състояние. Според заключението на вещото лице заболяванията му не са пречка да участва в процеса, ако спазва назначената му терапия и не консумира алкохол.

Окръжен съд – Бургас не уважи направеното от защитника на подсъдимия искане за допускане на нова медицинска експертиза, тъй като по делото вече са изготвени неврологична и психиатрична експертизи на Господинов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право