Парламентът в Прищина реши да се създаде косовска армия

Началникът на Пътната полиция в Казанлък е намерен застрелян

Вижте новата банкнота от 100 лева (СНИМКИ и ВИДЕО)

В квадратите на „Кръгло време”

Поставят новите ограничители по трамвайното трасе на „Графа“

Ивелина Василева: Глобите за замърсяване на въздуха, ще отиват при засегнатите общини

Министър Петкова: „Булгартрансгаз“ е на финала на процеса за създаване на борса за търговия с природен газ в България

Евростат: 60% от младите жени и 80% младите мъже у нас живеят с родителите си

Любител на залозите играл с данните на приятелката си и източил картите й Младежът регистрирал профил на името на гаджето си и проиграл 565 лв.

Премиерът се отказва Правителствена да става детска болница Болница "Лозенец" ще премине от МС от МЗ

Новата Национална стратегия за детето е готова, заяви вицепремиерът Марияна Николова

Горски дариха 23 елхи на деца в Шумен

Арестуваха трима наркопласьори в Монтана

Евакуираха ученици от гимназия в Търново след сигнал за пожар Екстремните мерки били предприети след задействана оповестителна система

Хванаха двама пияни да шофират един и същи автомобил

Павел Харакирито, обвинен за смъртта на трима при пожар, пак не се появи в съда

Неявяването на подсъдим за палеж с причинена смърт на три лица стана причина Окръжен съд – Бургас да не даде ход на наказателно дело. Той обаче е редовно призован както за днес, така и за насроченото за 11 и 12 февруари съдебно заседание, съобщиха от пресцентъра на съда за „Фокус“.

Павел Господинов-Харакирито е подсъдим по обвинение за това, че на 15 ноември 2012 г. в Созопол на ул. „Тюлен” запалил сграда със значителна стойност – триетажна къща на стойност 1 715 000 лв., като запаленото имущество има историческа, научна и художествена стойност. Пожарът е представлявал опасност за живота на други лица и е имало опасност той да се разпростре и върху други имоти и от него са последвали значителни вреди на обща стойност 236 027 лева. Вследствие на пожара е са починали трима души, като деецът не е искал и не е допускал това.

Господинов е подсъдим за тежко престъпление и участието му в съдебния процес е задължително. Неговият защитник обаче представи документ от Спешна помощ – Созопол, че днес подзащитният му е потърсил там медицинска помощ.

Съдът установи, че медицинската анамнеза от Спешна помощ – Созопол, не показва влошено здравословно състояние на Господинов. Той изслуша съдебно-медицинска експертиза за неговото здравословно състояние. Според заключението на вещото лице заболяванията му не са пречка да участва в процеса, ако спазва назначената му терапия и не консумира алкохол.

Окръжен съд – Бургас не уважи направеното от защитника на подсъдимия искане за допускане на нова медицинска експертиза, тъй като по делото вече са изготвени неврологична и психиатрична експертизи на Господинов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.