На 17 юли 2018 да почерпят

Вижте Илиана Раева по бански (МНОГО СНИМКИ)

Джон Маккейн: Пресконференцията на Тръмп с Путин беше срам

Пловдив посрещна частица от мощите на свети апостол Андрей Първозвани

Москва скастри Заев заради твърденията му за руска намеса в протестите в Македония

Александра Митева, БАБХ: Наличието на чума бе установено на 23 юни и потвърдено от френска лаборатория

Кметът поздрави бургаски спортисти

Нов данък „Градушка” удря цените на масовите застраховки

Тръмп – Путин, четири часа, които могат да променят света (обзор)

МОН въвежда промени в датите на изпитите след 7-ми клас и ваканциите

Предлагат стандарт „планински продукт“ Обсъждат данъчни стимули за определени региони

Вижте НА ЖИВО как Франция посреща шампионите си (ВИДЕО)

С акции погват травеститите на бул. „Христо Ботев“ в София Столичната община няма да глобява за качване с колело по бордюр

Затягат граничния контрол заради чумата (обзор) АПИ ежедневно ще почиства пътя преди контролните пунктове

Румен Порожанов: Чума наистина има и тя е потвърдена с всички лабораторни проби

Павел Харакирито, обвинен за смъртта на трима при пожар, пак не се появи в съда

Неявяването на подсъдим за палеж с причинена смърт на три лица стана причина Окръжен съд – Бургас да не даде ход на наказателно дело. Той обаче е редовно призован както за днес, така и за насроченото за 11 и 12 февруари съдебно заседание, съобщиха от пресцентъра на съда за „Фокус“.

Павел Господинов-Харакирито е подсъдим по обвинение за това, че на 15 ноември 2012 г. в Созопол на ул. „Тюлен” запалил сграда със значителна стойност – триетажна къща на стойност 1 715 000 лв., като запаленото имущество има историческа, научна и художествена стойност. Пожарът е представлявал опасност за живота на други лица и е имало опасност той да се разпростре и върху други имоти и от него са последвали значителни вреди на обща стойност 236 027 лева. Вследствие на пожара е са починали трима души, като деецът не е искал и не е допускал това.

Господинов е подсъдим за тежко престъпление и участието му в съдебния процес е задължително. Неговият защитник обаче представи документ от Спешна помощ – Созопол, че днес подзащитният му е потърсил там медицинска помощ.

Съдът установи, че медицинската анамнеза от Спешна помощ – Созопол, не показва влошено здравословно състояние на Господинов. Той изслуша съдебно-медицинска експертиза за неговото здравословно състояние. Според заключението на вещото лице заболяванията му не са пречка да участва в процеса, ако спазва назначената му терапия и не консумира алкохол.

Окръжен съд – Бургас не уважи направеното от защитника на подсъдимия искане за допускане на нова медицинска експертиза, тъй като по делото вече са изготвени неврологична и психиатрична експертизи на Господинов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.