Радан Кънев: Изборът на Янко Станев за шеф на СДС Варна е провокация срещу Реформаторския блок

"СДС е стара и опитна партия и би трябвало да има имунна система срещу подобни преврати. Приемам това конспиративно "събрание" като провокация срещу РБ. Очаквам със спокойствие решението на Националния изпълнителен съвет на партията. От това дали ще бъде признат този "избор", или не, зависи по-нататъшната ми реакция". Това написа в профила си във фейсбук лидерът на ДСБ и съпредседател на Реформаторския блок Радан Кънев.

Той остро критикува избирането за лидер на СДС във Варна на някогашния председател Янко Станев, който преди години бе изключен от партията за действия против интересите й.

Конференцията, на която се случи изборът, се състоя в читалището на един от крайните варненски квартали. Тя беше организирана в пълна секретност и на нея не бяха допуснати медии. По тази причина броят на присъствалите, както и този на членовете на СДС, имащи право на глас, бяха цитирани само "по разкази на очевидци". Според тях цифрите варираха в пределно относителните граници от 80 до 250.

Заради безпринципното си политическо поведение Станев, който до неотдавна бе председател на градската организация на ДПС във Варна, е неприемлив както за много от членовете на СДС така и за симпатизантите на останалите формации в Реформаторския блок. По тази причина изборът му в неделя постави на изпитание не само целостта на коалицията в ключов град като Варна, но и способността й да участва с единна листа и общ кандидат за кмет в предстоящите местни избори.

Тон на радикално несъгласие със случилото се във Варна вчера носеха и оценките на други местни фактори в Реформаторския блок. Заради все още неясната позиция на СДС по избора на Станев засега те предпочитат неофициалните коментари

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини