Адвокат Владимир Елдъров остава в ареста. Той: Жертва съм на уговорка между мои бивши клиенти

Адвокат Владимир Елдъров остава в ареста. Това реши състав на Апелативния съд в Пловдив с председател Юлиян Русенов.

Магистратите потвърдиха постоянния арест на Петьо Пенев и оставиха третия от групата - Валери Будуров, под домашен арест, съобщава "Марица".

Според съда има достатъчно доказателства за вина на тримата. Подпалвачите са рискували собствения си живот при изпълнение на поръчките, а при разпитите са свидетелствали против себе си, като са обяснявали, че палежите са им поръчани, разясни в мотивите си съдията.

Преди това адвокатът на Владимир Давчев каза, че няма нито едно пряко доказателство за вината на клиента му и всичко се крепи на показанията на свидетелите, повечето от които са криминално проявени.

Мисля, че съм жертва на уговорка между мои бивши клиенти, каза в последната си дума пред съда адвокат Елдъров. Той разказа, че Радослав Керанов и Милко Доевски са свързани с много фирми, били са му клиенти, но той е отказал да ги предствлява, след като разбрал, че са замесени в застрахователна измама за запален автобус. Когато бяха арестувани преди няколко месеца, те отново потърсили адвокат Елдъров и баща му Красимир Елдъров, но те отново отказали да ги защитават.

Определението за ареста е окончателно и не може да се обжалва.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право