Кралев кани Казахстан да инвестира в наши бази

Възможността за инвестиции в спортната инфраструктура, както и изграждането на спортни бази у нас от казахстанска страна обсъдиха на среща министърът на младежта и спорта Красен Кралев и посланика на Казахстан Н.Пр. Темиртай Избастин.

По време на разговора бе повдигната темата за разменно гостуване на спортисти от двете страни и пълноценното използване на базите у нас и Казахстан.

Посланикът разказа, че държавата му разполага с изключителни съоръжения в областта на зимните спортове, но среща затруднение с подготовката на спортисти през лятото, тъй като в Казахстан сезонът е твърде кратък. По този повод министър Кралев отправи покана атлетите да ползват чудесните бази на българската хотелска и спортна инфрструктура по черноморието.

„Боксът, вдигането на щанги и борбата са традиционно силни спортове и у нас, и у вас. Както и футбола, така че можем да помислим как да развием и занапред партньорството си в тези области“, каза посланикът.

„Готови сме в най-скоро време да подпишем двустранно споразумение в областта на спорта, това ще е още една важна крачка в нашите взаимоотношения“, заяви Красен Кралев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт