Соцдепутатка отчете във фейсбук за какво харчи парите си

Соцдепутатката Корнелия Нинова съобщи във фейсбук, че народните избраници от "БСП лява България" са учредили "фонд за подпомагане на хора в нужда", който се захранва с безотчетните пари, които получават.

Това стана след публикация в днешния брой на в. "Труд", че нито един от депутатите не се е възползвал от предвидената в правилника "възможност" да качи в сайта на парламента отчет за какво харчи сумите, които получава за допълнителни разходи . Те са 2/3 от основаната заплата или 1800 лв. на месец. Сметките показват, че от конституирането на 43-ото Народно събрание депутатите без отсъствия трябва да са получили по 5400 лв. за допълнителни разходи.

Днес Нинова предпочете фейсбук, за да се отчете пред избирателите си.

"Личните си пари за ноември и декември аз изразходих за закупуване на строителни материали за възстановяване на домове на бедни хора в Мизия. Януарската сума дарих на Георги Цанков от Перник за спешна операция. Февруарските ще дам на едно дете, което е сирак, учи се прекрасно, но няма пари да си купи компютър", написа депутатката. И допълни: "Сигурно в очите на някои от вас ние сме едни лоши хора, които живеят на гърба на народа си. Няма да се съглася с това и докрай ще браня честта на институцията Парламент, на БСП и своята собствена".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика