Банскалии отново на протест, блокираха пътя за Драма, искат втората кабинка

За втори път стотици банскалии излязоха да протестират с искането министерски съвет да даде зелена светлина за изграждането на втора кабинка в ски-зоната. Този път протестиращи не бяха заградили пътя към Банско, а препречиха главното шосе на Предел, което е отправна точка към Разлог ,Гоце Делчев и ГКПП-Илинден-Драма.

"Банско няма да се откаже, чакаме решение, а не думи" , това скандираха протестиращите, които развяваха знамена и плакати.

"Въпреки потопа от дискусии и изказани мнения вратата пред развитието на ски зона Банско продължава да е затворена. Наистина двама министри и много експерти изказаха словесна подкрепа за инвестиционния проект, но ние слушаме думи вече повече от 5 години. И все по-трудно ще им повярваме, докато не видим конкретни дела, казаха банскалии на протеста.

Местните хора и бизнесът настояват вече 7 години да се направи втора кабинка и нови писти, за да се сложи край на сраните опашки пред лифта в Банско. Протестиращите настояват Министерският съвет да реши проблема, който пречи на развитието на курорта. Те са категорични,че няма да спрат с барикадите и блокадите, докато не видят конкретен резултат.В следващите дни банскалии ще блокират пътя за Гърция, а след това отиват в София.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини