Четирима отвлекли и насилвали ученичка три дни

Ромската махала в Николаево се готви за бунт заради отвличане на местно момиче, което било насилвано три денонощия, съобщава БГНЕС.

18-годишната Алиме Салиева е ученичка в девети клас на професионалната гимназия "Атанас Дамянов" в града. Група роми от Нова Загора я отвлича преди седмица на излизане от училище.

След три дни насилие момичето е успяло да избяга от похитителите си и сега е в дома на родителите си в тежък шок.

Ромите от махалата са категорични, че ако не бъдат задържани и осъдени извършителите, те сами ще вземат правосъдието в свои ръце. Те заплашват, че ще се стигне до убийства, ако не видят в затвора изнасилвачите на Алиме.

Момичето се е затворило в себе си, не спира да плаче и не иска да си спомня какво ? се е случило.

„Четирима човека ме взеха от пътя. Бяха с бял бус. Изнасилиха ме”, през сълзи разказва момичето.

Майка й обясни, че когато се е прибрала, цялата е била в синини от нанесения побой. По нейна информация изнасилвачите са се занимавали с трафик на наркотици и на момичета за проституция в Германия.

Близки и приятели на семейството дежурят на тумби пред къщата им и на входовете на ромския квартал. Притесненията им са породени от факта, че е задържан само един от изнасилвачите, а другите трима все още се издирват.

От гимназията, в която е учила Алиме, ще потърсят психолог, който да помогне на момичето да преодолее шока.

Директорката Стефка Навущанова обясни още, че след инцидента при нея са постъпили молби от родители, които искат момичетата им да бъдат отписани от училище.

„Дойде майка на дете от 9-и клас и пусна заявление за отписване на детето от училище. Каза, че предпочита да я ожени, отколкото да я отвлекат по този начин от училище", разказа разтревожена директорката.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони