"Левски" още чака деветка

Както е традиция напоследък за „Левски“, се разрази драма около идването на нов централен нападател.

В понеделник следобед спортният директор Георги Иванов обяви, че вечерта се чака окончателна договорка за Лукаш Гикевич. Планираше се полякът да скъса с АЕЛ, който му дължи заплати. До вторник привечер обаче полякът не се раздели с кипърския клуб. Успоредно „в засада“ дебнеше казахстанския „Кайсар“. Конкурентът на „Левски“ за играча имаше готовност да предложи по-едра заплата на Лукаш, но бе далеч от принципно споразумение, каквото „сините“ вече имаха. Дочу се и че АЕЛ изведнъж тръгнал да иска трансферна сума за Гикевич. Едно бе сигурно – забавяне има. А вариантите останаха два. Първо - футболистъ да подаде молба за едностранно прекратяване на контракта с АЕЛ поради дължими суми. И второ - „Левски“ да се разбере с кипърската управа.

Преди контролата с „Петролул“ в Анталия вчера от „синия“ лагер обявиха, че чакат крайното „да“ за Гикевич същата вечер. След пет провалени варианта за нова деветка обаче „Герена“ вече вярва само на подписи. И за всеки случай „сините“ се огледаха по резервен вариант със скандинавски нападател.

Левски“ завърши 1:1 с румънците. Едва 17-годишният Божгидар Краев вкара в 66-ата минута след подаване на новака Либан Абди. Мареш изравни в 81-ата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ