Емил Хърсев: И двете ми дъщери имат пари в HSBC

И двете ми дъщери имат пари в HSBC. Става дума за няколко хиляди евро. Все пак това е банката на света. Това обяви пред bTV Емил Хърсев по повод появилите се информации, че в банката, обвинена за участие в пране на пари, има сметки на деца, студенти и безработни.

Нормално е в тази банка и студенти да имат пари, това са средствата за следването им, посочи и икономистката Вера Ахундова, който допълни, че синът й учи в Лондон и има сметка в банка.

Според Хърсев, голямата сума от 264 млн. долара, за която стана ясно, че е притежание на българин в швейцарската банка, най-вероятно са на дружество. Твърде много е за физическо лице тази сума да е на едно място, посочи финансистът.

Oтносно кризата с КТБ Ахундова заяви, че БНБ от началото не си е свършила работата, укрива информация. "В момента в КТБ се генерират пари и понастоящем има над 300 млн. лева в трезорите на клоновете, които квесторите дори не са си направили труда да приберат. Всеки ден се генерират средства, разкри Ахундова. Избирателно се сторнират прихващания, подчерта тя.

Премиерът определи по едно време една фраза „цесийки и далаверки“, такива са извършвани не само от частни, но и от държавни дружества, заяви от своя страна Емил Хърсев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес