Осъдиха двама братя отвлекли жена, която ги излъгала, че е бременна

Двама братя от Дупница - Славчо и Сашо Методиеви, са осъдени на 7 години затвор за отвличане. Двамата се изправиха пред състав на Кюстендилски окръжен съд с председател съдия Мирослав Начев и докладчик съдия Пенка Братанова, след като по-възрастният брат Сашо решил да си върне любимата Миглена, която „уж била бременна от него”, съобщава struma.bg.

Братята са обвинени, че на 4 април 2014 година след 20.30 часа са отвлекли 27-годишната Миглена Евтимова от Дупница. 32-годишният Сашо ще изтърпи наказание от четири години лишаване от свобода в Бобовдолския затвор при първоначален режим на изтърпяване на наказанието - строг, а 22-годишният Славчо - три години ефективно.

„Съжалявам, че Миглена ме излъга така подло за бременността. Тя ми се обади и аз заради това отидох при нея в Дупница”, обясни пред съда измаменият Сашо. „Много даже ме е яд, че заради тази Миглена сме в затвора”, допълни брат му Славчо. Двамата не се признаха за виновни за отвличането на Миглена, но си признаха, че са нападнали и удряли мъжа, с когото тя живеела на семейни начала, след като напуснала Сашо - Бойко Христов.

„Двамата с Миглена живеехме заедно в София четири месеца, аз работех с брат ми в строителството, а тя си седеше вкъщи и пиеше бира”, каза пред съда Сашо. Заедно с тях в столицата живеел и бащата на Сашо, а до тях, брат му с жена си Зоя, която е сестра на отвлечената, и децата им.

„Миглена нито искаше да чисти, нито да готви. Вярно е, че й ударих един шамар, но повече не съм я бил”, заяви пред съда Сашо, който обясни, че жена му го напуснала месец след шамара, защото не понасяла баща му да й нарежда какво да прави през деня.

„Докато бях на работа, тя си е тръгнала. След няколко дена получих SMS: „Моля, обади ми се”. Нямах пари в телефона, заради това й звъннах след няколко дена, като го заредих”, разказва Сашо. Той разбрал, че Миглена е бременна и отишъл в Дупница, за да се разберат.

„Съжалявам, че ме излъга така подло за бременността, тя ме повика да отида при нея”, обясни Сашо Методиев.

Двамата с брат му поискаха от съда да бъдат оправдани за отвличането, защото не са отвличали Миглена. По-младият брат поиска да го пуснат, за да си види семейството и да се грижи за него.

Към присъдата на Сашо се прибавят още 4 години лишаване от свобода от присъда по друго дело, влязло в сила през 2013 година, която не е започнал да изтърпява, тъй като не е бил открит на адреса си в Дупница. И брат му ще трябва да лежи още три месеца към тригодишната си присъда, тъй като по време на отвличането е бил в условията на пробация след присъда от три месеца условно с тригодишен изпитателен срок.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право