Трима фаворити за шеф на Агенцията за българите в чужбина

Трима са фаворитите за шеф на Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ) след понеделнишкото изслушване на 8 кандидати, научи „Труд”.

Комисията е харесала най-много представянията на Спас Ташев, Димитър Владимиров и Борис Борисов. Вероятно в доклада си, който трябва да е готов до 10 дни, тези три имена ще бъдат предложени на вицепремиера Меглена Кунева. Ташев е работил в ДАБЧ и е бил шеф на Културноинформационния ни център в Скопие. Владимиров в момента е и.д. шеф на ведомството, а Борисов от ВМРО-Велико Търново е работил с български общности в чужбина.

Комисията е останала с добри впечатления от немския възпитаник Кирил Радев, който е направил раздвижена презентация, от Петър Пунчев, който е предложил да създаде радио на сайта на ДАБЧ за сънародниците зад граница, и от българина от Албания Гентиян Пируши, който говорел на език, който познаваме от романите на Вазов. Кирил Радев бе единственият кандидат, който поиска да направи свой аудиозапис на изслушването си и го публикува в профила си във фейсбук, след което спечели положителни коментари от свои съмишленици в социалната мрежа.

Според вътрешните правила за избора стенограмата от изслушването трябва да бъде публикувана до 3 дни, но заради дългия запис този срок може и да не бъде спазен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини