Ф-16 е най-добрият изтребител за България (обзор) Това ще засили стратегическото партньорство между САЩ и вашата страна, смята Н. Пр. Ерик Рубин

Тереза Мей и Жан-Клод Юнкер обсъждат в Брюксел бъдещите отношения Великобритания -ЕС

Правителствена става детска мегаболница 300 000 деца на година се приемат за лечение в различни клиники у нас

Кога ДДС за услуга става 0%

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 22 ноември 2018

Борбата за по-чист въздух поражда и социален риск ТЕЦ “ЕЙ И ЕС Гълъбово” осигурява работа за около 2000 миньори

Кметът на София Йорданка Фандъкова получи националната награда „Яков Крайков“ за принос към българската духовност

Елена Йончева: Майките обявиха край на протестите, но излизат бащите и синовете, защото България не може да живее по този начин

Слагат таван на заемите според размера на дохода Може да затегнат правилата за обезпечение

Столична община разширява системата за разделно събиране на отпадъците

Фалшиви сайтове обират клиенти Парите на потребителите отиват в сметки в Китай

Столична община се включва в Европейската седмица за намаляване на отпадъците с два мобилни пункта за електрически и опасни отпадъци и модно ревю

Строят 25 станции за електромобили

„Московска 33“ укрепва Царските конюшни Обмислят възстановяване на Захарната фабрика

Кметът Фандъкова се срещна с изследователи от JRS

Трима фаворити за шеф на Агенцията за българите в чужбина

Трима са фаворитите за шеф на Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ) след понеделнишкото изслушване на 8 кандидати, научи „Труд”.

Комисията е харесала най-много представянията на Спас Ташев, Димитър Владимиров и Борис Борисов. Вероятно в доклада си, който трябва да е готов до 10 дни, тези три имена ще бъдат предложени на вицепремиера Меглена Кунева. Ташев е работил в ДАБЧ и е бил шеф на Културноинформационния ни център в Скопие. Владимиров в момента е и.д. шеф на ведомството, а Борисов от ВМРО-Велико Търново е работил с български общности в чужбина.

Комисията е останала с добри впечатления от немския възпитаник Кирил Радев, който е направил раздвижена презентация, от Петър Пунчев, който е предложил да създаде радио на сайта на ДАБЧ за сънародниците зад граница, и от българина от Албания Гентиян Пируши, който говорел на език, който познаваме от романите на Вазов. Кирил Радев бе единственият кандидат, който поиска да направи свой аудиозапис на изслушването си и го публикува в профила си във фейсбук, след което спечели положителни коментари от свои съмишленици в социалната мрежа.

Според вътрешните правила за избора стенограмата от изслушването трябва да бъде публикувана до 3 дни, но заради дългия запис този срок може и да не бъде спазен.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.