Стотици фенери политат в небето над София на Свети Валентин

Стотици летящи фенери ще огреят небето над моста на влюбените до НДК на 14 февруари точно в 17:30 часа. Така в столицата ще бъде отбелязан празникът на любовта и виното. Фенерите ще полетят едновременно, а старт на фееричното шоу ще даде самият директор на НДК – Мирослав Боршош, съобщават на сайта на Националния дворец на културата.

Традицията на фенерите е много древна. Наричат ги летящи, огнени или небесни фенери, а също - фенери на желанията или просто хартиени балони с горещ въздух. Години наред те придават на тържества, карнавали и празници романтика, красота и очарование. От векове те носят съкровени желания към небесните сили.

В различните краища на света считат, че фенерите помагат за прогонване на злите духове, носят късмет или любов, предвещават щастие или просто “излитане” на проблемите. От дълбока древност се смята, че когато двама влюбени пуснат заедно фенер – това е тяхното съобщение към небето, че са готови да слеят съдбите си.

Всeки, който иска да прекара една незабравима романтична вечер на свети Валентин, независимо дали е сам или с половинка - може да се присъедини към организаторите от НДК и да изпрати в небето своя фенер с молба за сбъдване на свое съкровено желание.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини