Възобновяват делото за убийството на 11-годишния Станислав

Три години след зверското убийство на 11-годишния Станислав Мирчов, делото отново влиза в съдебна зала. От Окръжния съд във Видин съобщиха, че първото заседание на възобновения процес е насрочено за 12 февруари.

Обвиняем в тежкото престъпление е шотландецът Дейвид Бел Брайсън, който по особено мъчителен начин е умъртвил детето, се посочва в обвинителния акт на прокуратурата. Станко издъхнал, след като е душен с ръце и с долнище на анцунг.

През 2013 г. Видинският окръжен съд призна за виновен Брайсън, който получи 18 г. затвор. Присъдата бе потвърдена и от софийските апелативни съдии. Върховният касационен съд обаче отмени решението и върна делото за ново разследване заради нарушения на процесуалните правила и неясноти в доказателствата.

Станко бе открит мъртъв през януари 2012 г. След 17 дни издирване, телцето на удушеното дете бе намерено в дол в землището на видинското село Лагошевци. По време на разследването на детектор на лъжата се провали шотландецът Брайсън. Заселилият се преди години в Лагошевци чужденец направи самопризнания пред съдия и пресъздаде зверското престъпление по време на следствения експеримент. По-късно пред съда Брайсън се отрече от думите си и обяви, че е невинен.

Снимка - stanko-vidin

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право