Утре на места ще вали сняг, температурите до 6°

През следващото денонощие над Западна България ще се задържи с разкъсана облачност, на места през деня и до слънчево. По-значителна ще бъде над източната половина от страната, възможно е на места да прехвърчи и слаб сняг. Там ще продължи да духа умерен, на моменти и силен северозападен вятър. Температурите сутринта в повечето места ще са между минус 10° и минус 5°, по Черноморието минус 4°, минус 2°. Дневните температури ще са с 2-4° по-високи от предните дни, от 1° до 6°. Това съобщиха от НИМХ към БАН, цитирани от Фокус.

По Черноморието ще бъде предимно облачно, възможно е и да прехвърчи сняг. Ще духа умерен, на моменти и силен вятър от север-северозапад. Максимални температури до 2°-4°. Температурата на морската вода е 5°-6°, вълнението ще е 3-4 бала.

С тенденция на затопляне в планините. Дневните температури ще са с 3° до 5° по-високи от предните дни. На 1200 м.н.в ще достигнат до минус 1°, на 2000 м около минус 7°. Вятърът по билата ще е умерен, над Източна Стара планина и Родопите до силен от североизток. Ще е с променлива облачност. Възможно е и тук-там да прехвърчи сняг.

В петък времето ще бъде предимно слънчево. Температурите ще се повишат с още 2-3 градуса. Ще духа слаб, в източните райони все още умерен северен вятър. През почивните дни температурите ще остават без съществена промяна. В събота в източните райони, а в неделя и понеделник на много места в равнинната част от страната ще има ниска слоеста облачност или мъгла. Не са изключени и слаби ръмежи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето