Радан Кънев: Използват името ми за незаконно събиране на пари

Депутатът от Реформаматорския блок Радан Кънев подаде сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров, в който се казва, че името му е използвано за незаконно събиране на пари, с които ще се организира незаконно манипулиране на резултати от конкурс за частни нотариуси.

Според сигнала на Кънев, събирането на пари става от приближени до управляващите партии лица във Варна, които събират пари не само от негово име, но и от името на други народни представители за търговия с влияние.

Сигналът на депутата от РБ е изпратен с копие до шефа на Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС) Владимир Писанчев.

Ето целия текст на писмото:

"ДО

ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

КОПИЕ: ДО

ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ДЪРЖАВНА АГЕНЦИЯ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

София, 11 февруари 2015 г.

С И Г Н А Л

От Радан Кънев, народен представител от 03 МИР-Варна, съпредседател на ПГ на Реформаторски блок.

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ГЛАВЕН ПРОКУРОР,

Сезирам Ви за наличие на информация, че във Варна лица, приближени до управляващите партии, събират пари от името на народни представители за търговия с влияние, като заявяват, че по този начин ще организират незаконно манипулиране на резултати от конкурс за частни нотариуси. Получих информация, че името ми е намесено в подобна схема, като цитираните лица твърдят, че събират незаконно пари от мое име, които щели да ми бъдат предадени, с цел да получат подкрепа в конкурс за нотариуси, организиран от Министерство на правосъдието.

Заявявам, че подобни схеми до получаване на тази информация не са ми били известни. Категорично заявявам, че по никакъв начин не участвам в опити за манипулиране на конкурсни резултати, нито в каквато и да е форма на незаконно влияние върху екипа на Министерството на правосъдието. В случая става дума или за обикновена измама, или за опит за политическо злепоставяне на законодателната и изпълнителната власт и на идеите на съдебната реформа.

Очаквам, според дадените Ви от закона правомощия, да се самосезирате въз основа на настоящия сигнал и да разпоредите разследване на случая, като идентифицирате лицата, организатори на тази измама и повдигнете обвинения на виновните.

Като предварително Ви благодаря за оказаното съдействие оставам с уважение,

Радан Кънев

Съпредседател на Парламентарната група Реформаторски блок"

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини