Валери Симеонов: НФСБ не е обсъждала с ВМРО темата за нов председател на парламентарната група

25 г. затвор за двойно убийство Драгомир Драгомиров се призна за виновен и помоли за снизхождение

Илияна Йотова разговаря с председатели на пенсионерски клубове от област Велико Търново

Жертва на „Наглите“ поиска свобода Васил Маникатов лежи за наркотици

Гръцкият премиер Ципрас поема и външното министерство заради споразумението за името с Македония

Румен Петков в Стара Загора: Настояваме държавата да предприеме всички мерки за развалянето договора с „Марица Изток“ 1 и 3

Евростат: В България има най-много хора, които живеят в риск от бедност

73 нови патрулни автомобили с повишена проходимост за бургаската полиция Осигурени са в рамките на механизма за спешна помощ по фонд „Убежище, миграция и интеграция” и фонд „Вътрешна сигурност”

Цецка Цачева, министър на правосъдието: Четири фирми разговарят с Агенцията по вписванията за новите дискове

Катастрофа блокира движението на „Орлов мост“ в София

Вижте как Северин Красимиров пътува от Франкфурт за София Останалите пътници са спокойни и повечето от тях не подозират с кого летят

Правителството отпусна 500 000 лв. за доизграждане на храм „Св. Николай Чудотворец“ в „Меден рудник“

Пак този синдром!

Младежите пак станаха за смях

„Сините“ фенове искат и в другите сектори на „Лудогорец Арена“

Подсилват българо-турската граница с 500 служители

500 служители ще бъдат назначени в Гранична полиция за охрана на българо-турската граница, съобщи в Русе шефът на ГД „Гранична полиция“ Милен Пенев. Това го е уверил министърът на вътрешните работи Веселин Вучков. Хората ще се назначат на тримесечни трудови договори и реално могат да започнат работа през май т.г. В този срок те трябва да бъдат обучени, като договорите им могат да бъдат удължени.

През март т.г. Гранична полиция очаква логистична подкрепа и от министерството на отбраната с автомобили и групи за ремонта им, включително и на пътища. По същото време трябва да стартира изграждането на 131 км ограда по българо-турската граница. Други 580-600 души ще подсилят охраната й, като се очаква и подмяна на автомобилния парк. „Бягаме от позиционираната охрана“, уточни Милен Пенев. Чрез Агенция „Фронтекс“ 35 граничари ще участват в охраната на границата с техни колеги от всички европейски страни.

До юни т.г. ще приключи тригодишният проект за интегрирана система по българо-турската граница. Тя включва периметрови сигнални системи, радиолокатори, видео и термокамери, центрове за денонощно наблюдение с автоматичен запис на граничиня трафик.

Шефът на Гранична полиция потвърди, че в Русе и Брегово ще се изградят в най-кратки срокове временни следствени арести за бежанци. Очаква се финансиране от Министерски съвет. Това е предвидено и ще се случи, подчерта Милен Пенев. По думите му бежанският поток, предимно на емигранти от Сирия, Ирак и Афганистан, се увеличава. Само през януари т.г. границата са атакували 2800-3000 души, от които са задържани 660 човека, укрити в ТИР-ове.

Докато през 2013 г. на българо-турската граница са заловени 16 736 души, м.г. те са се увеличили до 38 502 човека. Задържани са съответно 11 524 и 6023 нелегални емигранти. Отделно турските власти са арестували по сигнал на българските служби 3385 нарушители през 2013 г. и 6004 души м.г. Доброволно на турска територия през 2013 г. са останали 1827 бежанци, а м.г. – 26 475.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.