4 коли изгоряха край студентско общежитие в Пловдив (обзор)

Четири автомобила изгоряха напълно, а други три са леко засегнати след пожар, избухнал около 3.50 часа в сряда на паркинг на ул. "Бряст" 1 в Пловдив зад студентското общежитие на Медицинския университет.

По случая във Второ ПУ на МВР-Пловдив е образувано досъдебно производство, като са предприети действия по изясняване на причините и обстоятелствата, причините палежа. Най-вероятно става дума за технически проблем в "Пежо 307" с пловдивска регистрация, което е пламнало след късо съединение в стартера, а оттам пламъците са се пренесли и върху паркираните в непосредствена близост автомобили.

Проверява се обаче и версията за умишлен палеж, тъй като преди време на същото място също е имало подобен инцидент с 2 напълно изгорели коли, припомнят живеещи на ул. "Бряст".

Собственици в панелките в близост до ОУ "Васил Петлешков" спорели за ограничения брой паркоместа със студентите от общежитията на МУ и затова не е изключено именно оттам да е тръгнала искрата, изпепелили "Пежо 307", "Форд Фиеста" и две коли "Фолксваген" с регистрации от Хасково, Смолян и Сливен. Опушена от пламъците е "Тойота Ярис" с пазарджишка регистрация, а други 2 автомобила "Фолксваген Голф" са леко ожулени от пежото. То е изминало на собствен ход 10-ина метра в полукръг, тъй като не била пусната ръчната спирачка.

Сигналът за пламналите коли е подаден на тел. 160 от охраната на нощно заведение и веднага на мястото на инцидента са изпратени 2 пожарни, които потушили пожара и разрастването на щетите. Според огнеборците е истинско чудо, че не са се взривили газовите бутилки на 2 от изгорелите коли.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони