17-годишен осъден да плати 220 000 лв. на наследници на убит виетнамец

17-годишнен младеж беше осъден на 6 год. лишаване от свобода за умишлено убийство с особена жестокост, по мъчителен начин и с користна цел на виетнамеца Чи Ху Нгуен (61г.) от Търговище.

Присъдата на Окръжния съд в Търговище беше произнесена по съкретено съдебно следствие след признания на извършителя и без разпит на свидетели. Наказанието си той ще търпи при първоначален строг режим в поправителен дом.

Осъденият Адем Кязим трябва да плати и общо 220 000 лв. на съпругата и три от децата на виетнамеца от различни майки. Настоящата му спътница, която била бременна от него, не е предявила финансови претенции.

Както "Труд" писа, Нгуен, който е български гражданин, беше намерен в храсти, помлян от бой и вързан, в землището на село Мировец на 3 ноември миналата година. Въпреки че бил в съзнание, той не разказал какво е станало, а няколко часа по-късно издъхнал в болницата от съчетана черепно-мозъчна и коремна травма. Мъжът имал мозъчен оток, счупени ребра, разкъсана слезка, кръвоизливи и множество кръвонасядания. Полицията установи, че побоят е нанесен с железен прът от братовчед на тогавашната спътница на виетнамеца. 17-годишното момче било пратено от друга тяхна сродница да пребие мъжа, който бил нежелан зет във фамилията. Тя обещала на младежа да му даде 50 лв., след като ступа виетнамеца и го сплаши. Кязим обаче се увлякъл и помлял от бой мъжа. Обвинения към сродницата, която го пратила да нанесе побой, не е повдигано.

По делото са признати 3 граждански иска. Първият е от съпругата на Нгуен, с която той не живеел от 2 год. Тя ще получи 30 000 лв. 12-годишният им син пък трябва да бъде обезщетен с 80 000 лв. Вторият иск е предявен от друга жена, от която той имал син, поставен под пълно запрещение. Детето било с аутизъм и първа инвалидна група. Съдът постанови то да бъде обезщетено с 80 000 лв. Третият иск е от пълнолетния син на мъжа, който бил в Англия. Той ще получи 30 000 лв. Последната спътница на виетнамеца, която чакала дете от него, не е поискала обезщетение.

Решението на съда в Търговище подлежи на обжалване пред Апелативния във Варна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право