Започва изплащането на обезщетенията заради чумата в с. Шарково

Най-малко 14 са жертвите на самоубийствения атентат в Кабул

Няколко души са ранени при стрелба в канадския град Торонто

Стабилно е състоянието на 10-годишното българче, простреляно в Италия

Жълт код за валежи днес

Чумаво време

На 23 юли 2018 да почерпят

Фентъзи мелодрама с лесбийки и върколаци Бразилски фестивален хит стана мейнстрийм сензация

Израел нанесе нови въздушни удари в Сирия

Публикувайте във фейсбук в сряда следобед

Златка се татуира за новия любим

Движението по магистрала „Тракия“ е затруднено заради пороен дъжд

Германската армия ще наема граждани от други страни в ЕС

Косово призова за разследване на твърдения, че Сърбия продава оръжия на терористи

Крадена вода ни продава „Михалково“ АД Въпреки доказаните нередности дружеството продължава своята дейност

Премиерът към правосъдния министър: Сложете Червея на масата на ВСС

Премиерът Бойко Борисов настоя въпросът със съдийските разрешения на СРС-та по разработката „Червей" да бъдат сложени на масата на Висшия съдебен съвет (ВСС).

„Правосъдният министър трябва да си изясни няколко неща, които съответно с ВСС да бъдат коментирани. Това касае съдийските разрешения", казва премиерът на вчерашното заседание на Министерския съвет. От стенограмата се разбира, че Борисов дава няколко задачи на министъра на правосъдието Христо Иванов. Една от тях е да участва в заседанието на парламентарната комисия за контрол на СРС. „Това са много тежки констатации (в доклада на Бюрото за СРС – б.а.) – няма да ги наричам нито престъпления (…), според мен трябва да го свикаш ВСС и тази тема да я сложите на масата". След това премиерът запита: „В този сървър има много лица, но няма кое лице да информираш. Аз не знам има ли практика, Съветът (ВСС – б.а.) може ли да покани, примерно, това Бюро да ги изслуша?" След като получи утвърдителен отговор от министър Иванов, премиерът нареди: „Направете го".

БИСЕРИ: Кажете за „Червеи", после и за „Кадаиф"

Премиерът Борисов „оцвети" заседанието на МС вчера с няколко бисера.

„С какво бихте запознали колегите от т. нар. дело „Червеи", че в последствие ще ви питам и за „Кадаиф", шеговито се обърна той към министрите. Депутати предположеха, че сравнението идва от вица за червейчето, което в сладкарница казало на баща си: „Виж групов секс", а той отвърнал: „Това е кадаиф".

Извън вица Борисов очерта и разликата в досиетата на МВР и на съда: „Свидетелствата за съдимост след 5 години показват, че си чист като сълза, но в масива на МВР, ако са те задържали, че си крал гълъби или си обрал бостан, ги пишат тези работи".

АТАНАС АТАНАСОВ: Данните са „изчистени" от ДАНС

Данните, събрани от звеното "Технически операции" в ДАНС при оперативното дело „Червей" са "изчистени" и не е ясно къде се намират в момента. Това стана ясно от думите на председателя на парламентарната вътрешна комисия Атанас Атанасов пред БНР вчера.
Депутатът потвърди и, че въпросните спецразузнавателни средства, които сега се разследват от прокуратурата, са реализирани от ДАНС. От агенцията вчера категорично опровергаха тази информация.

ВАЛЕНТИН ПЕТРОВ: Обидно е, че Атанасов е шеф на вътрешна комисия

„Това е обидна работа за службите, че той е председател на тази комисия", заяви бившият главсек на МВР Валентин Петров за Атанас Атанасов пред ПИК. После добави: "Разработката "Червеи" е поредният скандал на генерал Атанасов. Той предизвиква такива безобразия от години. Нека се върнем назад във времето и да видим колко разработки има такива. Вероятно има причини да го атакуват, че е изнасял документи със секретно съдържание вкъщи".

Бившият вътрешен министър Румен Петков сподели вчера пред БиТи Ви мнението на Валентин Петров, който също като него е активист на АБВ и даже намекна, че то се споделя от цялата партия.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.