Проблемът със самолета на Борисов: НСО охранява машината, екип от Швейцария ще разследва какво е станало (обзор)

Проблемът със самолета на Борисов възникна на 4-ата минута, заяви шефката на правителствения пресцентър Севдалина Арнаудова на извънреден брифинг, след като проблем със самолета на Бойко Борисов държа премиера близо час във въздуха.

Имаше проблем с колесниците. На петия път успяхме да кацнем, посочи Арнаудова.

Няма да отложим пътуването, в момента се подготвя другия Ербъс, с който разполага държавата и вероятно по-късно ще излетим, заяви още Арнаудова.

Към момента единственото нещо, което мога да потвърдя, преди да започне обстойна експертиза от лицензиран експерт, е, че малко след излитането е имало технически проблем, непозволяващ да се затвори левият колесник. Става въпрос за малкия самолет Фалкон към Авиоотряд 28.

„Във връзка с това екипажът е взел решение да уведомят министър-председателя и екипа, че съществува такъв технически проблем към дадения момент. Взели са решение да се извърши определен брой облитания, за да може да бъде изразходвана част от горивото”, заяви Московски.

Кацането не е аварийно, нормално е, посочи той.

"Надявам се, че е случайно съвпадение, но изпълнителният директор на "Авиоотряда" подаде оставка днес", заяви министър Московски по време на брифинга многозначително. Той допълни, че поводът за това е бил несъгласие с финансирането на авиоотряда.

Бяха взети всички необходими мерки към всички институции, които имат отношение към охраната, както и сигурността на министър-председателя”, каза още Московски. Самолетът е поставен под видео наблюдение и е запечатан.

Утре ще пристигне екип от Швейцария от компанията, която сервизира Фалкона, те ще изготвят експертиза, за да се прецени дали проблемът е технически.

Московски уточни, че подобно нещо се случва за първи път. „Изрично настояхме да дойде външна експертиза, която да констатира причината за аварията", посочи министърът на транспорта.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини