Преговорите в Минск приключиха

Преговорите между президентите на Русия Владимир Путин, Украйна Петро Порошенко и Франция Франсоа Оланд и германския канцлер Ангела Меркел, които продължиха почти четиринадесет часа, са приключили, съобщи ТАСС.

Очаква се съгласуваният на тях документ да предвижда начини за овладяване на конфликта в Украйна.

Участниците в преговорите в Минск са съгласували почти всички въпроси за разрешаването на конфликта в Донбас. Открит остава единствено въпросът за контрола върху украинско-руската граница на територията на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народни републики, съобщава телевизия „112 Украина”, позовавайки се на източници, близки до преговорите.

По данни на телевизията, в хода на срещата е било повдигнато предложение за формиране на кадров състав на граничната служба на този участък изключително от местното население.

Заместник-ръководителят на администрацията на президента на Украйна Валерий Чалий смята, че преговорите в Минск, които продължават вече над 7 часа, може да продължат най-малко до късно сутринта.

„Седем часа работихме като екипи. Сега във формата на четиримата лидери (без съветниците). За подробности е още рано. Мисля, че имаме още работа за около 5-6 часа. Най-малко“, каза Чалий.

Чиновникът подчерта, че „без споразумение за безусловно прекратяване на огъня, смята той, оттук не трябва да се тръгва“, съобщава Интерфакс.

Очаквайте подробности

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят