Полицаи застреляха мъж в САЩ, хвърлял камъни по тях

Кървав екшън се разигра в американското градче Паско, щата Вашингтон. 35-годишен мъж започна да хвърля камъни по полицаи в оживен район на града и ги принуди да вземат драстични мерки. Видео, заснето от очевидец, показва как униформените го застрелват на улицата посред бял ден, съобщава „Вашингтон поуст“.

Антонио Замбрано-Монтес хвърлил камъните по униформените, след което побягнал. Те, обаче, го настигнали до един магазин и го застреляли.

Полицаите били повикани по сигнал от пострадали хора, които съобщили, че Монтес хвърля камъни по колите на паркинг до хранителен магазин.

Шефът на полицията съобщи, че Монтес носил камъни, но не било много ясно дали има друго оръжие у себе си. В момента тече оглед на мястото, за да се види дали е имало и други оръжия. Тримата полицаи, участвали в преследването, временно са отстранени от работа докато тече разследването. Двама от тях били ударени с камъни колкото футболни топки. Те твърдят, че са отправили всички предупреждения и са изпълнили всички указания, преди да се стигне до стрелбата. Монтес, обаче, отказал да се подчини и да ги последва.

Предполага се, че Монтес е страдал от психично заболяване.

Това е четвъртият случай, в който полицаи стрелят и убиват някого в Паско от юли 2014 година насам. Около 60 души се събраха на протест пред кметството срещу полицейското насилие. Те искат обяснение било ли е наистина наложително Монтес да бъде убит.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят