Осъдиха на година затвор дъщеря на бизнесмен, свалила самолет заради ядки

Осъдиха бившият изпълнителен директор на „Korean Air” Чо Юн-а на 1 година затвор заради скандала с ядките, който вдигна на борда на самолет на 5 декември миналата година. Съдът в корейската столица Сеул я призна за виновна за нарушаване на въздухоплавателните закони и възпрепятстване на капитана на полета да изпълни служебните си задължения, съобщава „Тайм“.

Чо Юн-а е дъщеря на собственика на компанията Чо Янг-хо. Тя се прочу в целия свят, след като принуди самолет на „Korean Air” да кацне принудително, защото не одобрява обслужването. Тя вдигна луд скандал, след като стюардесата й поднесла макадамия в пликче, вместо в чинийка, каквито били изискванията си. В гнева си 40-годишната Чо Юн-а принуди самолета да обърне и да се върне на летището в Ню Йорк, за да може да уволни провинилата се стюардеса.

Обвинението, че Чо Юн-а се е опитвала да въздейства на разследването на транспортното министерство, не се доказа.

Чо, която е в ареста от 30 декември, се разплака в съда докато беше четено нейното писмо, в което изразява съжалението си за инцидента. В него тя разказва подробно и как се е приспособявала към условията в ареста и е имала достатъчно време да осмисли поведението си.

Прокурорите поискаха три години затвор за Чо.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят