„Левски“ затъва финансово

Пет неща, които Първа лига да взаимства от Мондиала

На 20 юли 2018 да почерпят

Автоиндустрията в САЩ призова Тръмп да не налага мита върху вноса на коли

Муслин и Янкович отпадат като вариант за „Левски“

1700 незаети места останаха в софийските гимназии

Новият британски министър за Брекзит иска по-интензивни преговори с ЕС

Творчески терминал „България – Израел” Този нов културен формат е продължение на фестивала „Българска душа на Святата земя”

Кнесетът прие спорен закон, даващ право на самоопределение само на евреите

Погазват се правата на психично болните

Учени регистрираха нова сеизмична активност край вулкана Етна

Сменяме валидните винетки с електронни Общините искат 20% от таксите

Борисов пред „Известия“: Влизането на Турция в ЕС в момента е невъзможно

Нараства броят на заразените със Западнонилски вирус в Гърция

Избили на сляпо животните в Странджа Не е установен дори щамът на болестта

Фандъкова: Тази година ще решим трайно въпроса с битовите отпадъци

Бюджетът на Столична община ще бъде балансиран, реалистичен, такъв, който за поредна година ще осигурява устойчиви инвестиции във важните и приоритетни сфери за развитието на града. Това каза пред журналисти кметът на Столична община Йорданка Фандъкова.

Фандъкова посочи, че през тази година, благодарение на този бюджет се прави връзката с метрото между Летище „София“ и града, между летището и Централна жп-гара и автогара, така както е навсякъде в другите европейски столици. „Благодарение на този бюджет, тази година, с пускането на завода за отпадъци до края на годината, решаваме трайно, за дълги години напред, проблема с депонирането на битовите отпадъци на двумилионния град“, заяви Фандъкова и уточни, че с този бюджет продължават строителството на детски градини.

„Тази година предвиждаме завършването на нови 8 и старта на строителството на още 8. Завършваме ново училище, ремонтираме физкултурни салони, строим канализация и инвестираме в културно-историческото наследство. Инвестираме и в градската инфраструктура, в транспорта, в екологията и в образованието. Това са приоритетите, върху които работим през последните 5-6 години и резултатите се виждат“, добави столичният кмет.

Фандъкова припомни, че тази година се очакват нови 80 автобуса, като 27 вече са пристигнали и предстои да бъдат пуснати в движение по линиите на града, като по 76-та линия изцяло автобусите ще бъдат подменени. „Правим процедура и за още 110 нови единични автобуси. Подписах договор с Европейската инвестиционна банка през месец януари. Всичко това се осигурява благодарение на този бюджет, който се формира, без да повишаваме основните данъци за софиянци“, подчерта още Йорданка Фандъкова.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.