Лукашенко: Нормандската четворка не мигна през 16-те часа преговори, изпи няколко кофи кафе

Безпрецедентите 16-часови преговори за украинската криза, които завършиха със споразумение за примирие в Източна Украйна, са били изключително добре осигурени в материално-битово отношение, заяви президентът на Беларус Александър Лукашенко, цитиран от ТАСС.

"Исторически документи са се раждали много, но най-важното сега е те да бъдат реализирани, а това няма да стане за една нощ", каза още Лукашенко.

Той разказа някои подробности от пребиваването на високите гости в Двореца на независимостта в Минск.

"Вие видяхте как беше организирано всичко. Похапнаха си от всичко, което произвеждаме в Беларус - омлети, кашкавал, млечни продукти. Изпиха и няколко кофи кафе", каза президентът.

Той допълни, че през продължилите през цялата нощ преговори експертите от делегациите са спели на смени, а държавните глави не са мигнали. "Всичко обаче приключи нормално, бяхме им осигурили добро настроение", отбеляза Лукашенко.

Един от най-коментирание епизоди от преговорите бе счупената зелена химикалка в ръцета на Владимир Путин в един от напрегнатите моменти около кръглата маса. Руският президент засега не е разказал подробности.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят