Сотир Цацаров: Ще има обвинения по случая "Червеи"

Трудно е министър-председателят да определя дали Прокуратурата ще повдига обвинения. Това каза пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров във връзка с разработката "Червеи".

"По-скоро смятам, че министър-председателят е изразил общото чувство и общото усещане от всичко това, което се случило до момента", каза Цацаров. По думите му са налице законови нарушения. "Най-малкото на първо място е налице закононарушение в начина, по който е образувано въпросното оперативно дело", заяви Цацров и допълни, че има една огромна въпросителна за използване на СРС-та по отношение на АИС, която по своята същност представлява една информационна система. Главният прокурор обясни, че в крайна сметка изказванията на премиера Бойко Борисов по отношение на използването на СРС-та е израз на това, което всички мислят.

Обвинения ще има. Конкретните действия на Прокуратурата в тази насока няма да останат скрити за обществото, допълни Цацаров. Попитан за това дали има съмнения за изнасяне на данни, главният прокурор уточни, че тепърва се разследва. „Трудно може да се установи дали това е наистина постигнато", заяви Цацаров. По думите му това не е процесуалният способ за проверка. „Няма специално разузнавателно средство, което да се прилага по отношение на компютърна информационна система. Невъзможно е да поискаш такова за компютърна информационна система и да получиш разрешение", заяви Цацаров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини