Утре ще е слънчево, максималните температури до 9°

Над по-голямата част от страната през нощта ще преобладава ясно, утре – слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има над Източна България. През нощта и в сутрешните часове на места в северозападните райони ще има мъгла. В Източна България все още ще духа слаб до умерен вятър от север, северозапад. Минимални температури между минус 3° и минус 8°, в северозападните райони до минус 10°, максимални – в повечето места между 4° и 9°, в районите с мъгла около 0°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи зa Фокус дежурният синоптик Анна Дякова. Атмосферното налягане ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност.Ще духа до умерен северен вятър. Максимални температури 4°-6°. Температура на морската вода 4°-5°, вълнението 3-4 бала.

Над планините ще е слънчево. Ще духа умерен, в Източна Стара планина и Странджа - до силен североизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е минус 2°, на 2000 метра около минус 8°.

В събота над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Над Източна България, а преди обяд и на места в равнините ще има мъгла или ниска слоеста облачност. Ще продължи да духа слаб, в източните райони до умерен северен вятър. Минималните температури ще бъдат между минус 6° и минус 1°, а максималните – между 3° и 8°. В неделя и в началото на следващата седмица на много места в равнинната част от страната ще преобладава облачно и мъгливо време, в отделни райони с ръмежи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето