София Щерева е новият изпълнителен директор на ПРОФОН

София Щерева e новият изпълнителен директор на дружеството за колективно управление на правата на продуцентите и изпълнителите на музика ПРОФОН. Те бе назначена на 11 февруари, съобщиха от пресцентъра на дружеството.

София Щерева е магистър "Маркетинг" и "Мениджмънт на търговската дейност" и има дългогодишен опит в телекомуникационния сектор и медиите в България. Кариерата й започва в ББТ ЕАД, където 1 година работи като изпълнителен продуцент, като успява да се издигне до търговски директор. Работила е като програмен мениджър на „Близу Медия енд Броуд бенд“ ЕАД и представлява дружеството в Българската асоциация на кабелните комуникационни оператори /БАККО/. От 2014 г. е директор „Разпространение“ и член на Борда на директорите в ТВ7 АД.

София Щерева влиза в управлението на ПРОФОН след като Ина Килева, дългогодишен изпълнителен директор на дружеството напусна поста. През изминалите повече от 5 години, през които Ина Килева беше на този пост, ПРОФОН постигна най-сериозните си резултати, утвърди се като водещото дружество за управление на сродни права и си спечели сериозен авторитет в чужбина като една от най-бързо развиващите се лицензиращи компании в Европа.

"ПРОФОН има сериозни постижения и традиции по отношение защитата на правата на продуценти и изпълнители. Винаги съм оценявала високо работата на дружеството през годините. За мен е не просто предизвикателство, но и чест да застана начело на един нов етап на управлението на дружеството - с нова енергия, ентусиазъм и вяра в бъдещето на целия сектор. За мен ПРОФОН е преди всичко кауза и едно от най-смислените неща в битието на българската музикална индустрия. Затова нашата задача днес е да дадем основание на правоносителите, без значение дали са български или чужди, да се чувстват сигурни за правата си, да припознаят ПРОФОН като своята организация и да работим за това трудът им да бъде достойно оценен“, сподели при встъпването си в длъжност София Щерева.

ПРОФОН e творческо сдружение с нестопанска цел, което представлява и защитава права, сродни на авторското право – тези на продуцентите на звукозаписи и артистите-изпълнители. Организацията управлява най-големия музикален каталог у нас, като представлява 90 % от българския и световен музикален репертоар, включително и звукозаписите на трите мейджър музикални компании в световен мащаб (Universal Music Group, Sony Music Entertainment и Warner Music Group), наред с над 30 000 независими чуждестранни лейбъли, както и репертоара на над 180 от най-изявените български и 100 000 чуждестранни изпълнители, групи, музикални компании и продуцентски къщи. ПРОФОН е част от клуба на Световните организации за колективно управление на права в Международната федерация на звукозаписната индустрия (IFPI) и има директни договори за взаимно представителство с лицензиращи организации от цял свят.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини