Жоаким е фаворит за мястото на Буш

Орелиан Жоаким, националът на Люксембург, е с едни гърди напред в битката за титулярното място на продадения Сержиу Буш. Нападателят се утвърди като стрелец на ЦСКА и с победния гол за 1:0 над втория в румънското първенство „Петролул". Три дни по-рано съперникътна „червените" направи 1:1 с „Левски".

Жоаким вече има четири попадения в контролите, а конкуренцията му - черногорецът Стефан Николич, още не се е разписала. Въпреки това търсенето на евентуален трети нападател ще продължи до началото на шампионата.

В ЦСКА не се притесняват от липсата на голове при Николич. Цяла есен дошлият от корейския „Инчеон" футболист не бе играл и е изостанал с подготовката. Но в мача срещу „Стяуа", загубен с 0:1 на 3 февруари, резервите на румънския гранд твърдяха, че лидерът в „А" група е направил удар с привличането на Николич. Сезонът на ЦСКА е белязан с факта, че головете вкарват много играчи. А през есента единствено Буш се отличаваше с 10-те си попадения.

ЦСКА игра силно срещу „Петролул" и контролираше целия двубой. Не взе участие Маркиньос, който чувства напрежение в крака. А травмата на Александър Тунчев от предния ден се оказа съвсем лека и за втори път поред бранителят излезе титуляр.

Да гледа последните два мача на „червените" на турската ривиера дойде и бизнесменът Стойне Манолов от сдружението „ЦСКА Завинаги". Той е известен с безрезервната си подкрепа към клуба и предоставя свободно базата си на „Царско село" за тренировки. ЦСКА завършва 41-дневния лагер в Анталия с мач срещу норвежкия „Стрьомгодсет" на 15 февруари.

Преди мача футболистите получиха по една заплата. Така забавянето на парите за декември бе едва 18 дни. От началото на сезона ръководството нито веднъж не е допуснало да бави заплати повече от месец.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ