Актрисата Натали Портман се отказа от израелската си награда “Генезис” по политически причини

2600 спирки в София отиват на концесия Всички навеси ще са с еднаква визия, ще бъдат построени 400 нови

Зам.главния прокурор Ася Петрова: Осъденият от “Килърите” Петър Стоянов-Сумиста води над 60 дела срещу магистрати, свидетели, вещи лица Лично срещу нея били заведени три дела за по 100 000 лева

Експертите от ОЗХО все още не са посетили сирийския град Дума

Осъдиха англичанин, блудствал с 11 годишна шведка у нас

Незаконни рога и зъби конфискуваха от ловец в Чипровци

Кралица Елизабет II ще отбележи своя 92-ри рожден ден с концерт

Десислава Иванчева: Причината за акцията срещу мен е да бъда заменена със служебен кмет

106 безработни стават чистачи и пазачи

Полуфиналът на Григор Димитров в Монте Карло пряко по Mtel Sport 1

Изнудваният бизнесмен Александър Ваклин: Иванчева се беше превърнала в самодържец

Министър Валентин Радев посети полицай Гергана Зашева (СНИМКИ)

БНБ пуска сребърна възпоменателна монета „Старият бряст в Сливен“

Франция ни върна беглец от правосъдие Великобритания питала за площта на килиите

Петролният бранш представи визия 2050 за развитие на сектора

Планират 147 млн. лева приходи от приватизация

Минимум 147 млн. лева приходи очаква през настоящата година Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК), става ясно от плана за работа на ведомството за 2015 г.

От тази сума 5 млн. лв. ще влязат от следприватизационен контрол и договори за разсрочени плащания от предходни години.

Според плана АПСК ще извърши 30 приватизационни продажби на държавни дялове или акции в търговски предприятия. Най-приоритетни са продажбите на Агенцията за дипломатически имоти в страната (АДИС), „Аудиовидео Орфей”, „БДЖ товарни превози”, „Овча купел” ЕООД, Пловдивския панаир и Българската фондова борса (БФБ).

Най-апетитното дружество, включено в програмата на ведомството, ръководено от Емил Караниколов, е АДИС. Това ще е пореден опит за неговата продажба. При правителството на НДСВ преди повече от 10 години за купувач бе определен „Миролио” с цена 96 млн. лв., но сделката бе прекратена.

След това то периодично беше включвано и впоследствие вадено от списъка за приватизация. Към 2012 г. дружеството притежаваше 351 имота, 240 от които – апартаменти, а оценката му бе малко над 110 млн. лв.

На 120 млн. лв. пък е оценено „Аудиовидео Орфей”. Цената е висока, тъй като на практика се продават 63 имота с площ от 548 декара. Голяма част от тях са в столичния кватрал „Бояна”.

В активите на държавно дружество „Овча купел” влизат имоти край Нов български университет, оценени на 9,5 млн. лева. В момента те са собственост на Държавната консолидационна компания.

Опит за продажба на Българската фондова борса, заедно с Централния депозитар, се прави за трети път. За последно борсата и депозитарът бяха обявени за продан през 2013 г., но до сделка така и не се стигна.

Единственото дружество, от което няма да влязат приходи в АПСК, е „БДЖ товарни превози”. При сделка парите ще влязат изцяло в „Холдинг БДЖ” с идеята да помогнат за финансовото му оздравяване.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.