Николай Колев – Босия се обяви за съставяне на програмно правителство

Разбиха бандата „Батко, братко и сестра им” в Ломско

Тръмп и Путин НА ЖИВО в Хелзинки (ВИДЕО)

Германският външен министър Хайко Маас: От месеци Доналд Тръмп работи срещу ЕС

Зоран Заев обвини проруски бизнесмени в опит да попречат на страната да се присъедини към НАТО

Учението „Бриз 2018“ продължава с тренировки на бординг групите и специалните части

Моторист се удари в трактор и загина

Новозасадените дървета край Околовръстния път станаха обект на вандализъм

Владимир Путин пристигна в Хелзинки за срещата с Тръмп

Президентът Радев: И занапред ли масовото изтребление на животни ще е единствената мярка за овладяване на подобни кризи

Вицепрезидентът Илияна Йотова: Работи се за създаване на Български културен институт

6.5 млн. лева вкараха в хазната длъжници от Добрич

Руски турист подпали хотел

Федерика Могерини: Бих попитала Тръмп кои са му приятелите

Труп на клошар в Бургас

Планират 147 млн. лева приходи от приватизация

Минимум 147 млн. лева приходи очаква през настоящата година Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК), става ясно от плана за работа на ведомството за 2015 г.

От тази сума 5 млн. лв. ще влязат от следприватизационен контрол и договори за разсрочени плащания от предходни години.

Според плана АПСК ще извърши 30 приватизационни продажби на държавни дялове или акции в търговски предприятия. Най-приоритетни са продажбите на Агенцията за дипломатически имоти в страната (АДИС), „Аудиовидео Орфей“, „БДЖ товарни превози“, „Овча купел“ ЕООД, Пловдивския панаир и Българската фондова борса (БФБ).

Най-апетитното дружество, включено в програмата на ведомството, ръководено от Емил Караниколов, е АДИС. Това ще е пореден опит за неговата продажба. При правителството на НДСВ преди повече от 10 години за купувач бе определен „Миролио“ с цена 96 млн. лв., но сделката бе прекратена.

След това то периодично беше включвано и впоследствие вадено от списъка за приватизация. Към 2012 г. дружеството притежаваше 351 имота, 240 от които – апартаменти, а оценката му бе малко над 110 млн. лв.

На 120 млн. лв. пък е оценено „Аудиовидео Орфей“. Цената е висока, тъй като на практика се продават 63 имота с площ от 548 декара. Голяма част от тях са в столичния кватрал „Бояна“.

В активите на държавно дружество „Овча купел“ влизат имоти край Нов български университет, оценени на 9,5 млн. лева. В момента те са собственост на Държавната консолидационна компания.

Опит за продажба на Българската фондова борса, заедно с Централния депозитар, се прави за трети път. За последно борсата и депозитарът бяха обявени за продан през 2013 г., но до сделка така и не се стигна.

Единственото дружество, от което няма да влязат приходи в АПСК, е „БДЖ товарни превози“. При сделка парите ще влязат изцяло в „Холдинг БДЖ“ с идеята да помогнат за финансовото му оздравяване.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.