Клип с екип на паяк в София намирисва на подкуп

ДИМИТЪР ЧЕРКЕЗОВ

СОНЯ СПАСОВА

Клип със съмнения за вземане на подкуп от служител на Центъра за градска мобилност (ЦГМ) в София стана хит в социалните мрежи. Видеото е заснето на ул. “Шар планина” в столицата и беше качено в сряда привечер в Youtube под наслов “Градска мобилност в действие”. На кадрите се вижда как служителят на ЦГМ и шофьор на кола с логото на “Софарма” разговарят известно време. След това нарушителят, паркирал колата си на тротоара, подава пари от портфейла си на служителя. Той ги прибира в ръкавицата си и веднага сваля скобите от гумите, с които паякът трябва да вдигне автомобила.

В такава ситуация би трябвало да има глоба за паркиране върху тротоара, както и такса за репатрирането на автомобила. От клипчето обаче не се вижда водачът да получава документ срещу парите, които дава, нито наказателен акт.

След това служителите на ЦГМ продължават към следващата кола, която е паркирана неправилно.

Лицата на участниците в клипа не се виждат, нито регистрационният номер на автомобила.

От ЦГМ качиха обяснение на страницата си във фейсбук. Според него колата е била подготвена за вдигане от паяка, но преди това да стане, провинилият се шофьор е платил 15 лв. и процесът е спрян. За доказателство прилагат и копие от касов бон на стойност 15 лв., както и част от протокола за събиране на глобите, какъвто се води от всеки екип с паяк.

Получава се ефектът на колелото, вместо да се търси нормално обяснение, добави пред „Труд” Свилен Кръстев, член на Съвета на директорите на ЦГМ. По думите му служителят е прибрал парите в ръкавица, а след това облича ръцете си и започва да сваля скобите, а по инструкция това не може да се прави с голи ръце.

Пред “Труд” от пиар отдела на “Софарма” споделиха, че не са запознати със случая и не могат да познават всички служители на фирмата, тъй като те са хиляди. Възможно било обаче да става въпрос и за кола на друга фирма, тъй като логото на “Софарма” и това на “Софарма Трейдинг” са много близки. Ако автомобилът е собственост на втората фирма, възможността да се разбере кой е служителят е още по-малка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини