Делио Роси преди „Вадуц“: Бъдещето ми зависи от резултатите

Актьорът Дейвид Хаселхоф ще се жени за трети път

Дете с ротавирус в инфекциозното след плаж в Обзор

Цвета Караянчева отиде в дома на Николай Колев

Рим обяви първа миграционна победа Салвини: Вече не сме бежанският лагер на Европа

Тифозите на „Ювентус“: Кристиано, донеси ни Шампионска лига!

Празненствата във Франция отнеха два човешки живота

Срещата на 4 очи между Путин и Тръмп продължи над 2 часа

Прекланяме се пред паметта на жертвите на старозагорското клане

Започна изплащането на обезщетенията за фермерите, чиито овце и кози са евтаназирани заради чума

Осъдиха условно 39-годишна улична проститутка

Валери Симеонов: Нелегални заведения в Шкорпиловци ще бъдат узаконени

Военен самолет се разби в Румъния

Показаха печката-искра по делото „Хитрино“

Фермерите от Шарково: В сряда протестираме в София Настояват за над 300 лв. за овца и над 700 лв. - за коч

Бивш член на Ислямска държава: Много хора идват ентусиазирани от видяното в интернет

Бивш член на „Ислямска държава“, за който се предполага, че е австралиец, разкри как е успял да избяга от ислямистката групировка, след като е станал свидетел на ужасни екзекуции на западняци в Сирия. Мъжът, представил се като Абу Ибрахим, е приел исляма и е прекарал шест месеца в редиците на ислямистите в Сирия.

Въпреки, че одобрява екзекуциите на местни жители за престъпления като прелюбодейство, Ибрахим казва, че убийствата на западняци са го притеснявали и в крайна сметка са го накарали да избяга от групировката. „Някои от политиките, както казах, за обезглавяване на мирни граждани. Някои от тези неща, аз не бях съгласен с тях“, казва Ибрахим.

Мъжът, който е на около 30 години, е интервюиран от журналист на Си Би Ес, като неговата самоличност е скрита за зрителите. Независимо, че гласът му е изменен с технически средства, може да се забележи, че бившият ислямист говори с австралийски акцент – индикация за това, защо варварските екзекуции на западняци са го шокирали.

По думите му, налагането на законите на шариата е нещо, което редица мюсюлмани „очакват с нетърпение“, но смъртта на човек „не е нещо, което някой би искал да види“.

Ибрахим казва, че е станал свидетел на поне едно разпъване на кръст и едно убийство с камъни на местна двойка, обвинена в прелюбодейство, и не се е притеснил от варварските наказания. Той също разказва за условията на живот в халифата и какъв наистина е животът на член на „Ислямска държава“.

По думите му, религиозната полиция е била натоварена със задачата да налага ислямския кодекс. Поведение, като отказа на жена да покрие главата си, бръснене на брада или слушане на музика, са повод за наказание въз основа на законите на шариата. „Много хора идват ентусиазирани от видяното в интернет, в YouTube. Те виждат, че е нещо много по-голямо, отколкото всъщност е – не е само военни паради и победи“, разказва Ибрахим за Си Би Ес.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.