13 министри на парламентарен контрол днес

Един вицепремиер и 13 министри ще участват в парламентарния контрол на Народното събрание. Това е заложено в програмата на парламентарния контрол на Народното събрание. Тъй като вчера депутатите изчерпаха седмичната си програма, председателят на парламента Цецка Цачева предложи парламентарният контрол да започне от 9.00 часа вместо от 11.00 часа, както по принцип е по програма. Народните представители приеха единодушно предложението, съобщи Фокус.

Парламентарният контрол ще започне със заместник-министъра по демографска и социална политика и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин, който ще отговори на един въпрос относно броя на лицата, натрупаните суми по партидите им и универсалните пенсионни фондове, в които са се осигурявали за втора пенсия, които са прехвърлени към НОИ в периода 01.01.2015 - 31.01.2015 г. След него, министърът на външните работи Даниел Митов ще отговори на 10 въпроса.

На министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще бъдат зададени 18 въпроса от страна на народните представители. Останалите министри, които са заложени в програмата на парламентарния контрол са: министърът на енергетиката Теменужка Петкова, министърът на вътрешните работи Веселин Вучков, министърът на отбраната Николай Ненчев, министърът на правосъдието Христо Иванов, министърът на образованието Тодор Танев, министърът на здравеопазването Петър Москов, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, министърът на земеделието и храните Десислава Танева, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, министърът на икономиката Божидар Лукарски и министърът на туризма Николина Ангелкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини