На 21 ноември 2018 да почерпят

България – от аутсайдер до фактор

Арестуван е бившият шеф на контраразузнаването в Македония

Благотворителен концерт събира пари за възстановяване на паметника на Шести артилерийски полк в Сливен

Обучаваха общинари да помагат на домоуправители

Президентът удостои с плакет „Св. св. Кирил и Методий“ Съюза на българските писатели (СНИМКИ)

Тръмп: САЩ остават стабилен партньор на Саудитска Арабия въпреки съмненията покрай смъртта на Хашоги

Българите зад граница искат да ги представляват нови организации

Столична община: Изтича срокът за такса смет

Нов препъникамък за Брекзит – Гибралтар Испания плаши с вето споразумението за напускане

Все повече млади в САЩ предпочитат съвместно съжителство без брак

Стълб спасил влака в Кресненското дефиле от падане в реката

Премиерът на Испания обяви, че може да насрочи предсрочни избори

Менте намаления дебнат този Черен петък Ако на витрината пише “- 70%”, всички стоки трябва да са със 70 на сто по-ниски

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 21 ноември 2018

13 министри на парламентарен контрол днес

Един вицепремиер и 13 министри ще участват в парламентарния контрол на Народното събрание. Това е заложено в програмата на парламентарния контрол на Народното събрание. Тъй като вчера депутатите изчерпаха седмичната си програма, председателят на парламента Цецка Цачева предложи парламентарният контрол да започне от 9.00 часа вместо от 11.00 часа, както по принцип е по програма. Народните представители приеха единодушно предложението, съобщи Фокус.

Парламентарният контрол ще започне със заместник-министъра по демографска и социална политика и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин, който ще отговори на един въпрос относно броя на лицата, натрупаните суми по партидите им и универсалните пенсионни фондове, в които са се осигурявали за втора пенсия, които са прехвърлени към НОИ в периода 01.01.2015 – 31.01.2015 г. След него, министърът на външните работи Даниел Митов ще отговори на 10 въпроса.

На министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще бъдат зададени 18 въпроса от страна на народните представители. Останалите министри, които са заложени в програмата на парламентарния контрол са: министърът на енергетиката Теменужка Петкова, министърът на вътрешните работи Веселин Вучков, министърът на отбраната Николай Ненчев, министърът на правосъдието Христо Иванов, министърът на образованието Тодор Танев, министърът на здравеопазването Петър Москов, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, министърът на земеделието и храните Десислава Танева, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, министърът на икономиката Божидар Лукарски и министърът на туризма Николина Ангелкова.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.