Валери Симеонов: Папките от Червей са празни

Разработката "Червей" е поредната тъжна страница от нашата история. Дай Боже, тя да бъде разкрита докрай. Няма яснота накъде е отишла огромната информация от подслушването, папките са празни. Това каза пред bTV съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов. По думите му много хора са били проследени и са описани кой къде живее, какви деца има, къде учат те и пр. и пр.

Симеонов коментира и искания от Патриотичния фронт мораториум върху изсичането на горите. 7 милиона кубика дървесина е изсечена официално през миналата година у нас. Още една трета е изсечена незаконно, цитира статистика той. По думите му има дървена мафия, която изсича горите с политически протекции и синонимът на това е ДПС.

Онзи ден имахме среща с министърката на земеделието и заместника й д-р Георги Костов по предложението ни за мораториума върху изсичането за три месеца от април и държавата да преосмисли процеса, а те не искат да има такъв, казва Симеонов.

Министър-председателят си е извадил поуки от предишния мандат, вече не ходи от сутрин до вечер да реже лентички, седи си в кабинета, коментира още Симеонов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини