Първанов за срещата на Борисов и Станишев: Напомня ми на едно кърджалийско кафе

"Симпатична среща". Така президентът на България в периода 2002-2012 година и лидер на АБВ Георги Първанов определи срещата между премиера Бойко Борисов и лидера на ПЕС Сергей Станишев в Брюксел.

Пред Нова тв експрезидентът заяви още, че ако тази среща не напомня за целувката на "Цариградско шосе", поне напомня за едно кърджалийско кафе.

Първанов отказа да коментира дали въпросната среща говори за бъдещи взаимоотношения между ГЕРБ и БСП.

"АБВ не е силна по темата със СРС-тата", призна той относно разработката "Червеи", но напомни, че по нея се е изказал Румен Петков, който е експерт в тази област. Лидерът на партията изтъкна кои са силните страни на АБВ и поясни, че една от тях е темата за енергетиката. Въпреки това той заяви, че някой трябва да влезе в затвора, защото не може целият преход на страната да минава под знака на СРС-тата.

Първанов коментира и темата за Украйна, Русия и разположението на танкове на НАТО у нас. Той припомни, че през последните дни единствено АБВ е предложила позиция на парламента по темата, а всички останали са излезли с партийни декларации. По думите му, не бива да се подценява ситуацията в никакъв случай.

"България не трябва да бъде участник в една атака срещу Русия", категоричен е той. "Няма тема, която да засяга повече емоциите и чувствата на хората от тази за война и мир", добави Първанов и припомни, че когато са загинали войниците ни в Кербала, той, а не някой друг, е трябвало да се изправи пред майките в черно.

Георги Първанов коментира лявата и дясната политика и позициите на АБВ. По думите му, присъствието на Ивайло Калфин в кабинета "Борисов 2" е знак, че за АБВ е от огромно значение воденето на лява политика. Той напомни, че разликата им с БСП е, че не правят празни обещания. Президентът описа и първите 100 дни на кабинета "Борисов 2". Той ги нарече "100 дни на стабилизиране с много съмнения и колебания".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини