Списанието на Ислямска държава с интервю на вдовицата на атентатора от Париж

„Ислямска държава” твърди, че е публикувала интервю с вдовицата на атентатора от кашерния магазин в Париж, който уби петима души, преди да бъде ликвидиран от полицията, пише британският вестник Гардиън.

В пропагандното списание на джихадистите "Dabiq" обаче Хаят Бумедиен не е назована по име, няма и нейни снимки. Последната информация за нея е, че е преминала в Сирия през границата с Турция след атаките в Париж, при които загинаха 17 души.

Интервюто обаче може да се смята като първо потвърждение от „Ислямска държава”, че вдовицата на Амеди Кулибали се е присъединила на страната на терористите.

В него Хаят Бумедиен казва, че да живее на земя, където законите на Аллах властват, е нещо велико. Тя съветва жените да бъдат търпеливи и направят живота на съпрузите и на семействата си по-лесен.

„Сестри мои, бъдете основа на подкрепа и сигурност за своите съпрузи, братя, бащи и синове. Бъдете техни съветници. Те трябва да намерят комфорт и утеха при вас. Не правете нещата трудни за тях. Улеснявайте им всичко”, гласи посланието на вдовицата на Кулибали.

Последният брой на "Dabiq" съдържа и статия, която защитава изгарянето на йорданския пилот жив. В текста се твърди, че този акт на „Ислямска държава” е форма на отмъщение „за неговото участие в кръстоносната кампания с бомби, която продължава да убива неизброим брой мюсюлмани”.

Френските власти разследват и твърдения на джихадистите от миналата седмица, че Бумедиен участва във видео на ИД със заглавие „Да взривим Франция 2”, в което терористите от Париж са възхвалени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят