Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 23 януари 2019

Пешеходец е загинал на място, пометен от кола на входа на Бургас

Проф. Кантарджиев: Недоказуема е точната бройка на починалите от грип

Партенки и манерки продава армията Предлагат се и бичкии

Министерство на туризма: Строителството до къмпинг „Градина“ е в частен имот навътре към сушата

Стилиян Кротнев е най-вероятният нов шеф на АПИ

Дечо Дечев, шеф на НЗОК: Рано или късно роботизираната хирургия ще навлезе у нас, която е 10 пъти по-скъпа

10 млн. евро глоба за двоен стандарт при храните (обзор) Заблудата с храни второ качество влиза в “черния списък” на ЕС

Емил Караниколов: Добре е да отпадне възможността за придобиване на паспорт срещу пари Сигурен съм, че инвестициите в България не падат, а даже имат ръст, коментира министърът

Изпит по български на кандидати за гражданство С промени в закона спират продажбата на паспорти срещу инвестиции

Нинова: Обвинението срещу Елена Йончева е заради нейните смели журналистически разследвания, стоя твърдо зад нея

„Мерцедес“ влага € 200 млн. в Полша Нов завод открива 300 работни места

Жената, ударила в лицето фелдшерка в Горна Оряховица: Бях провокирана, тръшна ми вратата

Решават утре за ареста на циганин, пребил баба Рецидивистът взел всичките 35 лева на 83-годишната Иванка, за да напазарува

Рамуш Харадинай: Косово няма да отмени митата, докато Сърбия не ни признае

Алиосман Имамов: ДПС пише на правителството не повече от 3

За съжаление тези 100 дни ни дават основание да мислим, че се сбъднаха нашите предположения за това, че тази власт се изгражда върху гнила идеологическа основа. Това коментира пред журналисти депутатът от ПГ на ДПС и заместник-председател на Народното събрание Алиосман Имамов.

„Това бяха 100 дни на безпринципни компромиси между различните идеологически партньори на управлението, 100 дни на политически репресии срещу кадрите на ДПС, както и срещу кадрите и на други политически партии. През тези 100 дни трябваше да се засили вярата и надеждата на хората за политическа стабилност и икономически просперитет“, заяви Имамов. По думите му, правителството е представяло на обществото една смесица, наречена управленска програма.

„Също така лансира в публичното пространство плахи и неясни идеи за реформи в някои неотложни сектори на нашата действителност като образованието и здравеопазването. Убедени сме, че това правителство не може да извърши реформите поради дълбоките идеологически противоречия между тези, които подкрепят правителството. По време на тези 100 дни правителството увеличи драстично държавния дълг на държавата“, допълни Имамов.

Той посочи, че това е цената на мандата, който очакват да изпълнят до края управляващите.

„През последните години няма правителство с такава висока цена на мандата на управление. Има реален шанс България да влезе в една дългова спирала, което може значително да повиши риска от ликвидирането на т.нар. финансова стабилност, с която ние се гордеем. Бихме писали на правителството не повече от 3. Все пак е свършено нещо, но тройката е компромисна оценка“, каза още Алиосман Имамов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.