Алиосман Имамов: ДПС пише на правителството не повече от 3

За съжаление тези 100 дни ни дават основание да мислим, че се сбъднаха нашите предположения за това, че тази власт се изгражда върху гнила идеологическа основа. Това коментира пред журналисти депутатът от ПГ на ДПС и заместник-председател на Народното събрание Алиосман Имамов.

„Това бяха 100 дни на безпринципни компромиси между различните идеологически партньори на управлението, 100 дни на политически репресии срещу кадрите на ДПС, както и срещу кадрите и на други политически партии. През тези 100 дни трябваше да се засили вярата и надеждата на хората за политическа стабилност и икономически просперитет“, заяви Имамов. По думите му, правителството е представяло на обществото една смесица, наречена управленска програма.

„Също така лансира в публичното пространство плахи и неясни идеи за реформи в някои неотложни сектори на нашата действителност като образованието и здравеопазването. Убедени сме, че това правителство не може да извърши реформите поради дълбоките идеологически противоречия между тези, които подкрепят правителството. По време на тези 100 дни правителството увеличи драстично държавния дълг на държавата“, допълни Имамов.

Той посочи, че това е цената на мандата, който очакват да изпълнят до края управляващите.

„През последните години няма правителство с такава висока цена на мандата на управление. Има реален шанс България да влезе в една дългова спирала, което може значително да повиши риска от ликвидирането на т.нар. финансова стабилност, с която ние се гордеем. Бихме писали на правителството не повече от 3. Все пак е свършено нещо, но тройката е компромисна оценка“, каза още Алиосман Имамов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини