Павлова: За тези сто дни успяхме да спасим средствата по еврофондовете

Много важна стъпка в отчета на тези сто дни е, че спасихме европейските фондове, не позволихме България да загуби нито един лев от европейското финансиране, което беше под риск. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова по време на брифинг, на който бяха отчетени резултатите от управлението в секторa.

„Върнахме правомощията на местните власти, които им бяха отнети, а имено правомощия да определят, да решават за изпълнението на проекти за над 10 млн. лв. Относно започнатите производства по издаване на разрешения за строеж и одобрение на проекти – всички те бяха успешно довършени, така като изискваше закона по започнатите процедури”, заяви министър Павлова.

Относно европейското финансиране тя уточни, че под риск са били поставени над 200 млн.лв. по ОП „Регионално развитие”. По думите й благодарение усилията на екипа й тези пари са били спасени за страната ни. „Минималната сума, която трябваше да разплатим, за да не загубим беше 211 млн.лв., които не само успяхме да разплатим, но с усилията, които бяха положени бяха разплатени 244 млн.лв., с което не само постигнахме целта, не само спасихме до последния евроцент и отворихме възможността общини бенефициенти да си получат парите”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес