За първи път в света: Ученик си намали пениса (снимки)

За първи път в света хирурзи извършиха операция за намаляване на пениса, съобщи Journal of Sexual Medicine, цитиран от "Дейли мейл".

Пациентът е 17-годишен младеж от САЩ. Неговият пенис бил с дължина 18 см, но за беда във формата на топка за американски футбол (вижте рентгеновите снимки в галерията).

Заради големия фалос американския ученик изпитвал проблеми и му се наложило да потърси медицинска помощ. Размерът в комбинация с необичайната форма предизвиквала често спонтанна ерекция, което му пречело в тренировките, както и в интимните връзки.

"Може ли да намалите пениса ми", с този въпрос момчето се обърнало къв д-р Рафаел Карион, уролог в университета на Южна Флорида.

"Пенисът му беше издут като балон", обяснил медикът.

Лекарите се заели с трудната задача да намерят подходящо решение на проблема. Накрая се спрели на метод, който при нормални обстоятелства се използва при оперативно лечение на т.нар. девиация (изкривяване) на пениса. В такива случаи се отстранява излишната тъкан.

След операцията 17-годишният пациент останал доволен. "Той (пенисът) е малко по-дълъг и дебел от стандартните, но вече е симетричен", казал д-р Карион.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл