Търговище остава шеста по прозрачност сред 265 общини у нас

Арестуваха 31-годишна жена, теглила пари от сметки на възрастна русенка

Любен Кънчев, зам.-министър на туризма: 9 милиона чужденци са посетили България Приходите от туризъм възлизат на 8 милиарда лева

Томислав Дончев: Днес, в рамките на едно поколение, се случват повече иновации и промени, отколкото в цялата предишна история на човечеството

Британка заплати 930 паунда за един банан

Островът край Бургас откри сезона Валят заявки за пиратски партита и сватби

Министър Караниколов: Бизнес климатът в страната се подобрява

Две птици нанду са новите обитатели на зоопарка в Павликени

Започват ремонти на улици в Сливен и селата за 2 млн. лева

167 млн. лв. влязоха в бюджета на София за 3 месеца

Банско с тематична изложба „Банско в Европа”

Освободиха от длъжност Капитолиадския митрополит Исихий заради скандални клипове с трансексуален (ВИДЕО)

4 са вариантите за наказание на “Левски”

Българин осъден за изнасилване на жена на новогодишно парти в Шотландия, скоро след като родила Той твърди, че сексът е бил по нейна инициатива и по взаимно съгласие

Банско – абсолютен лидер по прозрачност сред българските институции

Веселин Вучков: Дали остават Лазаров и Писанчев ще стане ясно до 3 седмици

“Въпросът дали Светлозар Лазаров ще остане главен секретар на МВР и Владимир Писанчев – председател на ДАНС, ще бъде решен до около 3 седмици. Дотогава новият закон ще бъде готов и публикуван в „Държавен вестник“. Това обясни в предаването „Лице в лице“ по bTV министърът на вътрешните работи Веселин Вучков.

Той изтъкна, че първото, което трябва да се направи, е да се уточни коя ще бъдат висшата ръководна фигура в министерството. „Независимо от това кой ще бъде предложен на президента, ще се опитам да гарантирам, че полицейщина няма да има“, заяви Вучков.

„Висшата професионална фигура трябва поетапно да е изградила своята професионална кариера“, допълни той. Вучков увери, че няма да споменава имена на възможни кандидати до деня, в който Министерският съвет не задвижи процедурата. Досега въпросът не е обсъждан с премиера Бойко Борисов.

По повод коментара на премиера относно работата на Лазаров и Писанчев, той заяви: „С Лазаров работя в рамките на закона. Наистина той се старае“. Министърът потвърди, че под разрешението за разработката „Червеи“ липсва подпис на главния секретар.

„Лясковец е очевиден провал и хвърля много дълга сянка върху МВР. Представяте ли си колегите в СОБТ как се чувстват?“, каза още Вучков.

Министърът се оплака и от недостига на средствата за министерството. „На мен ми е изключително неприятно, че ми се налага да се моля на финансовия министър за по 10-20 млн., когато в същото време трябваше да изсипем 4 млрд., защото някой е проспал една афера“, заяви той и посочи, че въпросните милиони са били нужни, за да се купят химикалки и бензин, за да могат полицаите да си вършат основната работа.

Вучков обяви, че в началото на следващата седмица ще бъдат обявени публично подробности около разработка, която е поръчана от МВР, но се извършва от техническия отдел на ДАНС. Там били установени куп нарушения. „На мен ми омръзна през 2-3 години обществото да се занимава не с реформи, а с различни „гейтове“ за СРС“, заяви той.

Вучков още не знае каква е била целта на разработката „Червеи“. Там е било допуснато „проникване с няколко способа на СРС“, което означава почти всички възможни видове методи за следене. „Нямам спомен и съм удивен как може да се даде СРС срещу обект, който е наречен автоматизирана система“, каза той.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.