Без виновен за първото футболно убийство

На 20 април 2018 да почерпят

Лекар, обвинен за смъртта на поп певеца Принс, ще плати 30 000 долара глоба

Изявление на президента Румен Радев след заседание на КСНС на тема „Актуални рискове и заплахи за националната сигурност на Република България. Състояние на Въоръжените сили. Необходими мерки“

Корнелия Нинова: Предложих в модернизацията на армията да се включат Българската отбранителна индустрия и бизнеса

Прессекретариатът на президента срещу Цветан Цветанов: Прокарвал ли е Радев становище срещу НАТО на КСНС

Министър Красимир Каракачанов: Очакваме над 130 млн. лева за отбрана до 2019 г.

Пентагонът: Сирийското правителство запазва ограничена възможност за химическо нападение в бъдеще

Пази ни армия без хора и техника Войникът получава по-ниска заплата от шофьор в градския транспорт

Иракчанка опита да влезе в Румъния с чужд британски паспорт, закупен в България

Пишат как се започва бизнес Въвеждат електронни обществени поръчки

Министър Ангелкова: Това лято очакваме значителен растеж на чуждестранните туристи

ЦСКА в кубчето на Рубик

Мутри изнудили баба да пренася кокаин Банда от 7 врачани вече е зад решетките, един от тях бил беглец от правосъдието

„Трансформации“-те на Благой Иванов

Борисов се опъна на партньорите за метла в МВР и ДНС (ОБЗОР)

Премиерът Бойко Борисов защити председателя на ДАНС Владимир Писанчев и главния секретар на МВР Светлозар Лазаров и обяви, че няма да ги сменя. С това получи заплаха от представители на Реформаторския блок и Патриотичния фронт, че добруването в коалицията може да се развали.

“Виждате по тези „Червеи” какво се случва, преди това беше “Галерия”, “Октопод”, какви ли не чичкови червенотиквениковчета, какво ли нямаше. Сега пак ме тласкат с подобни смени отново да възникнат всички тези дискусии, дебати и разправии. На мен и на тази държава трябва поне още половин година спокойствие да мине през нещата, които вършим. Най-лесно е да ги омета, но кого ще сложа, какво по-добро ще се случи – отново ще започнат да ни говорят за полицейщина и т.н. – извел съм си поуки за мен.” Така коментира ситуацията в Брюксел премиерът, цитиран от БТА. По думите му „Светлозар Лазаров в момента се старае много“. А за работата му при предишното правителство Борисов директно обвинява бившия премиер Пламен Орешарски. По същия начин защитава и шефа на ДАНС. „Ако началникът му го е карал да прави глупости, те са ги правили. Надявам се сега на прокуратурата да извади всички виновни”, казва Борисов по повод анализа на Бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства и разработката „Червеи”. Според него двамата били само „изпълнители“.

„Смятаме, че тези хора не си изпълняват служебните задължения, че са компрометирани и компрометират цялата система на МВР”, обяви обаче лидерът на Патриотичния фронт Валери Симеонов. И изтъкна, че Борисов ще поеме сега отговорността от по-нататъшната им работа. Симеонов каза, че заради Писанчев и Лазаров ще се промени отношението на ПФ към кабинета. “Не сме много щастливи от това, че държавата не може да намери по-добри специалисти в ДАНС и в МВР. Би трябвало да намери, има такива хора”, добави той.

“Ако не бъдат взети предвид тежките провали – „Лясковец“ за Лазаров, а за Писанчев и ДАНС източването на 4 млрд. от КТБ, Борисов рискува да разклати коалицията”, заяви Атанас Атанасов от Реформаторския блок, цитиран от Нова тв.

Борисов показа раздразнение от натиска на РБ за смяна на шефа на БНБ, като в прав текст каза, че законът не му позволява да го отстрани. „Започва да ми омръзва популизма на гърба на моята партия“, каза Борисов, но уточни, че съзнателно ГЕРБ отказва подкрепа за номинирания от Иван Искров за подуправител на БНБ Димитър Костов, защото е бил част от управлението на Жан Виденов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.