Известен бизнесмен взе за заложници зам.-кмета на Пловдив и две чиновнички

Заложнически екшън се разиграл в плувен комплекс в Пловдив преди дни. Зам.-кметът инж. Димитър Кацарски и две негови служителки са били заключени от охраната в офиса на фирма "Дайли", която 15 години държи общинския терен на концесия, съобщава Марица.бг.

По нареждане на бизнесмена Петър Никленов е било предприето "задържането под стража". Президентът на ФК "Векта" ползва изграденото от него игрище, трибуни и фитнес в комплекса. Вчера той оповести, че в същия ден Кацарски е нахлул в офиса на "Дайли" с 27 полицаи с цел да изземе незаконно "Нептун" под предлог, че срокът на концесията е изтекъл. Според Никленов концесията трябва да се удължи с още 10 години, което било написано в договора.

Зам.-кметът е опровергал версията на Никленов пред Марица.бг. Той уточни, че концесията не може да се удължи и когато се изземва обект, общината е длъжна да уведоми Районното управление на МВР и Общинска охрана. В случая наистина имаше полиция и охранители, но те останаха пред басейна, а ние със служителките влязохме в офиса на "Дайли", разказа инж. Кацарски. Шефът на фирмата отсъствал, въпреки че е бил уведомен за акцията. "Охраната заключи външната врата с катинар и така останахме в двора до стадиона, без да можем да излезем", описа картинката зам.-кметът. Наложило се да звъни на общинските гардове, за да ги измъкнат. Катинарът обаче бил свален едва след като пристигнал Никленов, разказа общинарят. Той подчерта, че Никленов не е концесионер.

Чиновниците начело с Кацарски са били принудени да си тръгнат с празни ръце, тъй като представителят на "Дайли" отказал да им предаде имота. В комплекса има три басейна, заведение, открит бар, съблекални, административни помещения, а Петър Никленов е изградил футболно игрище с трибуни, фитнес и има школа, в която тренират над 100 деца. Отказът за удължаване на срока е незаконен, концесионерът има право да стопанисва комплекса минимум още 10 години, както пише в договора, твърди шефът на ФК "Векта". Той допълни, че в Административния съд е заведено дело, а "Дайли" ще сезира за нарушените си права всички европейски институции.

Фирмата ще продължи да ползва комплекса срещу заплащане, докато не приключи делото, коментира кметът Иван Тотев. Договорът за концесията не е изгоден за общината, защото за 40 дка концесионерът плащал само 15 000 лева годишна такса. Затова искаме да отдадем имота под наем на по-добра цена, обясни градоначалникът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони