На 21 април 2018 да почерпят

Химическите инспектори на ООН все още не са посетили Дума

Гергана Орлова след инцидента с ранената полицайка: Върнах се в миналото незабавно. Бях изненадана и разочарована През 2003 г. жената преживява същия ужас

И в България се открива Институт за изучаване на Холокоста

Италиански съд наложи тежки присъди на мафиоти и бивши държавни служители

Вдигат паметник на кан Тервел около НДК Грандиозни чествания за 1300г. от победата над арабите при Константинопол

Азербайджанска красавица фенка на 100 Кила Певицата беше на двудневно посещение в България, за да представи песента си „X My Heart“

САЩ определи Русия и Китай като „дестабилизиращи сили“

Турската Централна банка е изнесла златния си резерв от Федералния резерв на САЩ

Антитерористично учение се състоя на полигона „Ново село“

Три нарушения – пак на изпит за книжка МВР организира курсове и прави регистър на джигитите

Парите за пенсия носят доход до 6,1% Инфлацията изяжда спестяванията за старини

Вижте акцентите от броя на “Труд” в събота, 21 април 2018

Министър Ангелкова пред WTTC: В последните две години туризмът в България отчита ръст от над 25% Във всеки проект за развитие на туризма участват местните хора, общините и бранша

Президентът Румен Радев: Цветанов трудно осмисля това, което чете  (ОБЗОР) Държавният глава обяви, че кампанията му отдавна е отчетена пред Сметната палата 

Известен бизнесмен взе за заложници зам.-кмета на Пловдив и две чиновнички

Заложнически екшън се разиграл в плувен комплекс в Пловдив преди дни. Зам.-кметът инж. Димитър Кацарски и две негови служителки са били заключени от охраната в офиса на фирма “Дайли”, която 15 години държи общинския терен на концесия, съобщава Марица.бг.

По нареждане на бизнесмена Петър Никленов е било предприето “задържането под стража”. Президентът на ФК “Векта” ползва изграденото от него игрище, трибуни и фитнес в комплекса. Вчера той оповести, че в същия ден Кацарски е нахлул в офиса на “Дайли” с 27 полицаи с цел да изземе незаконно “Нептун” под предлог, че срокът на концесията е изтекъл. Според Никленов концесията трябва да се удължи с още 10 години, което било написано в договора.

Зам.-кметът е опровергал версията на Никленов пред Марица.бг. Той уточни, че концесията не може да се удължи и когато се изземва обект, общината е длъжна да уведоми Районното управление на МВР и Общинска охрана. В случая наистина имаше полиция и охранители, но те останаха пред басейна, а ние със служителките влязохме в офиса на “Дайли”, разказа инж. Кацарски. Шефът на фирмата отсъствал, въпреки че е бил уведомен за акцията. “Охраната заключи външната врата с катинар и така останахме в двора до стадиона, без да можем да излезем”, описа картинката зам.-кметът. Наложило се да звъни на общинските гардове, за да ги измъкнат. Катинарът обаче бил свален едва след като пристигнал Никленов, разказа общинарят. Той подчерта, че Никленов не е концесионер.

Чиновниците начело с Кацарски са били принудени да си тръгнат с празни ръце, тъй като представителят на “Дайли” отказал да им предаде имота. В комплекса има три басейна, заведение, открит бар, съблекални, административни помещения, а Петър Никленов е изградил футболно игрище с трибуни, фитнес и има школа, в която тренират над 100 деца. Отказът за удължаване на срока е незаконен, концесионерът има право да стопанисва комплекса минимум още 10 години, както пише в договора, твърди шефът на ФК “Векта”. Той допълни, че в Административния съд е заведено дело, а “Дайли” ще сезира за нарушените си права всички европейски институции.

Фирмата ще продължи да ползва комплекса срещу заплащане, докато не приключи делото, коментира кметът Иван Тотев. Договорът за концесията не е изгоден за общината, защото за 40 дка концесионерът плащал само 15 000 лева годишна такса. Затова искаме да отдадем имота под наем на по-добра цена, обясни градоначалникът.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.