Атанасов: Служители на 9 районни управления "Полиция" в София ежедневно са филмирали участниците в протестите

"Излязох и казах, че е имало мащабно предлагане на специални разузнавателни средства за събиране на информация по отношение на протестиращите. Разработката „Червеи” е част от пъзела, тя не е цялото". Това каза председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред ген. Атанас Атанасов пред Нова телевизия.

“Комплекс мероприятия е имало по отношение на протестиращите. Това е извън разработката “Червеи” и никой не го е казвал. В София във всяко едно от районните управления има т.нар. отдели „Ентел” – научнотехническите лаборатории. В тях работят криминалисти и експерти, които са най-малко 4 души в районно управление, защото са на смени. Всички тези хора ежедневно са били изпращани на протестите да филмират всички участници вътре”, заяви Атанасов.

Той обясни, че в 9 районни управления, минимум по 4 души на смяна, това прави около 36 души.

„Тази огромна продукция, която е била произведена къде е?”, попита ген. Атанасов. Той апелира към министерство на вътрешните работи да извърши проверка и да установи дисковете, филмите, снимките и всичко това нещо къде се намира. По думите му, следенето е било комплекс и мероприятия.

„Според мен някой, който разполагаше с тази информация, я извади публично сега, защото разбра, че тя ще стане достояние на парламентарните комисии. Процесът по проверките беше започнал, вървеше и кръгът от хора, запознати с тези проверки, не беше малък”, каза председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини