Телефонен измамник към дядо: Падна стена на детска градина, дай 6000 лв, за да не умре дъщеря ти

Телефонен измамник едва не докарал инфаркт на 80-годишен дядо. Вчера следобед възрастният благоевградчанин получил шокиращо телефонно обаждане, в което мъж трескаво и припряно занареждал: "Стана нещо много страшно, срути се стена в детската градина на дъщерята ти, стената я затрупа, колежката й почина".

"Ако искаш да спасиш дъщеря ти веднага давай 6000 лева, след половин час ще дойде човек да ги вземе. Ако трябва да теглиш ще те закараме - заявил измамникът", допълва за struma.com зетят на шокирания дядо.

Възрастният човек, грабнал телефона и започнал да търси дъщеря си панически. Когато тя не му отговорила ужасът му бил пълен. Минути по-късно дъщеря му, която е учителка в детската градина в кв. "Изгрев" звъннала така измамата била предотвратена, но шокът за стареца бил голям, съобщава Struma.com.

Дядото наскоро излязъл от болница, лежал в неврология. "Можеха да го убият с тази новина, тези хора вече се превръщат не само в измамници и наглеци, но и в убийци. Ако ги бях хванал, просто не ми се мисли, смятам, че към тях съдът трябва да бъде безпощаден", казва зетят.

За пореден път предупреждаваме, не се доверявайте на непознати. При подобни обаждания се свържете или с близките си или директно с полицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони