Вижте как работи новото видеонаблюдение на стадион “Васил Левски” (ВИДЕО)

КЕВР поиска обяснение от Топлофикация София за високите мартенски сметки

Ученици и студенти дискутираха ролята на Българското европредседателство

Американски психолози откроиха четири вида пияници

БСП настоява КЕВР да провери сделката с ЧЕЗ

Шефът на „Балкантурист“: Кризата а кадри в туризма е много сериозна

Кола блъсна един от създателите на “Новичок”

Чешкият премиер съди словашки вестник за твърдение, че е бил агент на комунистическите тайни служби

Оправдаха окончателно Николай Ненчев по делото за военните униформи

Турската централна банка повиши основната си лихва

Възможни са забавяния на граничните пунктове заради профилактика на информационната система

Обявиха международния конкурс за нов градски център на Велико Търново Архитекти от седем държави ще оценяват предложенията

СОС избира Владимир Клисуров за временно изпълняващ длъжността кмет на “Младост”

Григор измете Симон от Барселона

Изложба представя България като кино дестинация Симон Варсано е автор на снимките

Цветан Цветанов се включи в инициатива срещу насилието над жени

Инициатива срещу насилието над жени проведоха в Арбанаси днес от ЖГЕРБ, съобщават от пресцентъра на ГЕРБ. В своеобразния флашмоб се включи председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов. Каузата подкрепиха и членове на Старейшини ГЕРБ от цялата страна, които са в Арбанаси за Петия си зимен университет. На форума присъстват и членове на НИС на ЖГЕРБ.

Кампанията, под мотото “Един милиард се изправят: Революция – България” е подкрепяна от евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Мария Габриел. За активната си работа тя беше избрана за “Евродепутат на годината 2013” в категорията “Равенство на половете”, а в момента е докладчик на Европейския парламент по директивата относно жените в управителните съвети на дружествата.

Нейни приоритети са темите, свързани с борбата с насилието срещу жените, ролята на жените в икономическия живот – на пазара на труда и във вземането на икономически решения, и участието на жените в политиката. Мария Габриел отстоява позицията, че мъжете също трябва да бъдат привлечени и да се превърнат в основни защитници на правата на жените. Проявите в рамките на тази кампания показват, че България се изправя срещу насилието над жени.

14 февруари – денят на Св. Валентин и Ден на любовта е избран за акции против насилието над жени по целия свят. Кампанията “Един Милиард се Изправят” (One Billion Rising –www.onebillionrising.org) води началото си от 2013 г. Всяка година на 14 Февруари 1 милиард хора в повече от 200 държави се изправят и танцуват, за да протестират против насилието над жени и момичета.

Според правозащитните организации всяка трета жена /1 милиард на планетата/ стават жертва на насилие. А това е само официалната статистика. Затова се изправяме заедно, за да спрем насилието срещу жени и момичета!

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.