Цветан Цветанов се включи в инициатива срещу насилието над жени

Инициатива срещу насилието над жени проведоха в Арбанаси днес от ЖГЕРБ, съобщават от пресцентъра на ГЕРБ. В своеобразния флашмоб се включи председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов. Каузата подкрепиха и членове на Старейшини ГЕРБ от цялата страна, които са в Арбанаси за Петия си зимен университет. На форума присъстват и членове на НИС на ЖГЕРБ.

Кампанията, под мотото "Един милиард се изправят: Революция - България" е подкрепяна от евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Мария Габриел. За активната си работа тя беше избрана за "Евродепутат на годината 2013" в категорията "Равенство на половете", а в момента е докладчик на Европейския парламент по директивата относно жените в управителните съвети на дружествата.

Нейни приоритети са темите, свързани с борбата с насилието срещу жените, ролята на жените в икономическия живот - на пазара на труда и във вземането на икономически решения, и участието на жените в политиката. Мария Габриел отстоява позицията, че мъжете също трябва да бъдат привлечени и да се превърнат в основни защитници на правата на жените. Проявите в рамките на тази кампания показват, че България се изправя срещу насилието над жени.

14 февруари – денят на Св. Валентин и Ден на любовта е избран за акции против насилието над жени по целия свят. Кампанията “Един Милиард се Изправят” (One Billion Rising –www.onebillionrising.org) води началото си от 2013 г. Всяка година на 14 Февруари 1 милиард хора в повече от 200 държави се изправят и танцуват, за да протестират против насилието над жени и момичета.

Според правозащитните организации всяка трета жена /1 милиард на планетата/ стават жертва на насилие. А това е само официалната статистика. Затова се изправяме заедно, за да спрем насилието срещу жени и момичета!

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини