Нова задна ножица преряза “Ювентус”

Каракачанов готов с реформи, които да помогнат на хората с увреждания и да спрат измамите в системата

Рефери на поправителен срещу провинилите се отбори

Митрополит Антоний: Състоянието на Патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява, но ще остане още известно време под медицинско наблюдение

Русия иска екстрадирането на свой гражданин за неплатени данъци за 24 млн. рубли

„Виваком“ погаси предсрочно облигационния си заем

Ремонтират автомагистрала “Черно море” Реконструкцията е на 2-ри километър от Варна над река Звездишка

Премиерът Борисов: Перспективата пред Западните Балкани ще позволи младите да останат в региона

Камери в кафенетата също заснели предаването на подкупа

Заседанието на КСНС при Румен Радев през обектива на “Труд”

Говорител на ЕК: Срещата в София е много важна за бъдещето на Балканите

Колежки на ранената полицайка: Не се страхуваме!

Концесионерът “Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“: Очакват се над 5 млн. пътници на морските летища за 2018

“Левски” осъди остро инцидента с полицайката

Министър Петкова: Централите, които работят на въглища, ще трябва да кандидатстват за дерогация

Корея дава 6 стипендии за българи

Шест стипендии за български граждани дава правителството на Република Корея, съобщиха от посолството за “Труд”. Средствата са за онези, които искат да получат магистърска или докторска степен. Одобрението на кандидатите, които задължително трябва да имат високи постижения и да владеят английски език, зависи само от корейската страна. Срокът за подаване на документи е 27 март, а пълната информация може да се намери на интернет страницата на посолството, както и на тази на министерството на образованието.

Там има и информация за кандидатстване в женския университет Пситет Евха (Ewha Womans University) . Всяка година този вуз приема само жени от 104 държави в близо 100 специалности. Вузът предоставя пълна или частична стипендия на одобрените кандидати. Подаването на документите е от 15 април до 15 май. Повече информация може да се поиска и намери на адрес isadmit@ewha.ac.kr или на http://enter.ewha.ac.kr.

Корейското правителство от години отпуска стипендии за български студенти и учени. Предимство се дава на онези, които са в природните науки.

Стипендиите по правило покриват всички разходи, а те не са малко. Само таксата за обучение е от 2000 до над 5000 долара на семестър според специалността.

Корея не е сред топ дестинациите за българските студенти, които избират да учат в чужбина. Но повечето от младежите, които отиват в тази посока, са възпитаници на американски вузове. Затова няма и точна статистика колко българи се обучават там.

Тенденциите показват, че след 10 години това може да се промени, защото в момента изучаването на източни езици и култури е хит в училищата. Освен това бъдещето на висшето образование е в Азия, предричат образователни експерти, позовавайки се на световните рейтингови класации за вузовете.

Според този на списание Times Higher Education за младите университети, които са на не повече от 50 години, сред първите 5 в света 4 са в Азия. На първо място е Научнотехническият университет в Поханг, Корея, известен като POSTECH.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.