Почернени майки поискаха бързо правосъдие за убийците на пътя

Родители и близки на деца и младежи, загинали при катастрофи, излязоха на Задушница на мирен протест пред съдебните палати в София, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен и Казанлък. Почернените майки заявиха, че настояват за бързо правосъдие срещу убийците на пътя.

"Ние не сме против прокурорите и съдиите. Напротив, ние сме на тяхна страна и ние сме вярвали и вярваме, че те ще си свършат справедливо и честно работата. Пътно-транспортните дела не са от голяма правна сложност и е необяснимо защо продължават с години", каза в Бургас майката на момиченцето Валя, убито на пешеходна пътека.

Почернените майки са възмутени, че докато процесите се бавят, шофьори убийци пак сядат зад волана или бягат в чужбина. В същото време близките на загиналите са подлагани на тормоз от адвокати и застрахователи.

Красимира Иванова, майка на 4-годишния Паоло, който бе прегазен в пешеходната зона на Стара Загора на 2 юни м. г., се присъедини към вчерашния протест в Стара Загора. Тя каза, че не е съгласна с присъдата от три години и четири месеца за Георги Сапунджиев, който уби детето й и очаква на 5 март делото да се гледа на втора инстанция - Пловдивския апелативен съд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право