Споразумението за края на огъня в Украйна нарушено

Споразумението за прекратяване на огъня в Украйна влезе в сила в полунощ, но световните агенции съобщават, че и двете враждуващи страни го нарушават. До момента се говори за най-малко двама убити цивилни.

Украинският президент вече предупреди, че ако примирието не се спазва, ще обяви военно положение в цялата страна. След затихването на огъня, предстои до два дни да започне и изтеглянето на тежката артилерия от фронтовата линия.

От Мариупол предават Георги Тотев и Георги Кожухаров. В покрайнините на града боевете продължават и в момента. На няколко километра се намира село Широкино. Оттам се чува артилерийски обстрел.

Пътят за Широкино е отцепен от украйнски войници от отрядите АЗОВ, които се готвят да евакуират останалите в селото.Войниците нямат никаква информация и питат екипа ни, дали огънят в другите части на страната е прекратен.

Заради артилерийския обстрел и снайперистите по пътя, достъпът до селото е забранен дори за жителите му. Няма официална информация за броя на ранените и убитите след началото на примирието. Болниците в Мариупол са пълни с ранени войници от битката днес.

На фона на продължаващите сражения, местните все повече губят надежда, че войната ще приключи скоро.




Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят